Cum să faci o cameră mică să pară mai mare - sfaturi pentru mărirea spațiului

Cum să faci o cameră mică să pară mai mare - sfaturi pentru mărirea spațiului

Vestea bună este că mărirea optică a spațiului este mult mai simplă decât crezi! Totul se reduce de fapt la utilizarea abilă a scalei, luminii și accesoriilor. Îți vom arăta câteva trucuri pe care merită să le aplici în cameră pentru a părea mai spațioasă.

Culoarea ideală pentru camere mici

Este bine de știut că albul reflectă minunat lumina! Creează impresia unui spațiu aerisit și ușor. Vopsirea pereților și tavanului în nuanțe de alb va intensifica și mai mult efectul de spațiozitate. Alb face ca încăperea să pară mai simplă, evidențiind astfel structura și detaliile acesteia.

Rigiditatea albului poate fi foarte ușor atenuată, așa că nu te teme că locuința ta va părea rece. Combină-l cu elemente care încălzesc aspectul, cum ar fi lemnul și textilele moi și delicate.

Cum să faci o cameră mică să pară mai mare

Mărirea unei camere mici cu ajutorul iluminatului

Iluminatul potrivit poate avea un impact enorm asupra aspectului spațiului. Lumina naturală este întotdeauna cea mai bună, dar nu este mereu disponibilă. Dacă cauți modalități de a mări camera ta, poți folosi iluminatul artificial în avantajul tău. Iată câteva sfaturi despre cum să o faci:

  • Folosește iluminare încastrată în tavan și iluminare pe șine pentru pereți, astfel încât fiecare colț al camerei să fie bine luminat.

  • Pune luminile la nivelul ochilor, pentru a evita umbrele sau reflexiile.

  • Instalează dimmere, pentru a putea controla luminozitatea luminilor în orice moment.

  • Folosește lămpi care luminează în sus, pentru a crea o atmosferă confortabilă cu o lumină difuză, moale.

Mobilier multifuncțional - ce să iei în considerare atunci când îl cumperi pentru o casă mică

Multe spații mici nu sunt proiectate cu gândul la depozitare. Mobilierul devine, așadar, o problemă. Din acest motiv, se creează din ce în ce mai multe piese de mobilier multifuncționale, care au scopul de a combate lipsa de spațiu și, în același timp, de a contribui la mărirea suprafeței.

Cel mai bun mobilier multifuncțional pentru spații mici include elemente precum: combinații de birouri de colț și canapele; canapele care servesc drept fotolii și paturi; rafturi care au și locuri de șezut etc.

Cum să faci o cameră mică să pară mai mare

Dacă ai o cameră mică cu lumină naturală limitată, ia în considerare mobilierul de culoare albă sau gri. Aceste culori vor ieși mai mult în evidență și vor reflecta mai multă lumină în încăpere.

Cum să atârni tablourile pe perete pentru ca încăperea să pară mai mare decât este în realitate?

Un tablou de perete este o modalitate excelentă de a face camera să pară mai spațioasă. În plus, va fi un punct central perfect în încăpere și va contribui la crearea unei atmosfere plăcute.

Pentru a profita la maximum de tablouri, acestea ar trebui agățate mai sus pe perete - mai aproape de tavan. Adăugarea unui tablou frumos sau a unei pânze va face camera să pară puțin mai înaltă și mai spațioasă. De asemenea, agățarea verticală a unei galerii poate sugera un tavan mai înalt. Trebuie evitată plasarea prea multor tablouri mari într-o singură zonă, deoarece va face ca spațiul să pară mai mic și mult mai aglomerat.

Cum să faci o cameră mică să pară mai mare

Accesorii pe care nu trebuie să le uiți!

  • În spațiile mici merită să atârni oglinzi! Acestea nu doar că reflectă minunat lumina, dar și vederea, sugerând astfel că încăperea este mult mai lungă și mai deschisă.

  • Spațiile mici nu iubesc materialele grele și țesăturile dense. Investește în accesorii ușoare, care vor aduce un strop de aerisire în casa ta. Renunță la perdele și alege, de exemplu, jaluzele, storuri sau rulouri plisate.

  • Pardoselile merită acoperite cu panouri care alungesc vizual încăperea. Nu le acoperi cu covoare. Iar dacă o faci, acestea să fie simple și minimaliste.

În spațiile mici este vorba despre o bună organizare. Cu cât ai mai multe elemente și modele în cameră, cu atât va părea mai sufocantă. Așadar, evită o mulțime de lucruri mici, rămâi la culori deschise și concentrează-te pe lumină.

Citeşte deasemenea: