Cum vă reconciliați camera de zi și dormitorul? Modalități ingenioase de a avea un proiect de succes

Cum vă reconciliați camera de zi și dormitorul? Modalități ingenioase de a avea un proiect de succes

Combinarea unui dormitor cu un living are multe avantaje. Unul dintre principalele este economisirea spațiului. Datorită unui spațiu bine proiectat, vei putea păstra în continuare intimitatea ta atunci când ai nevoie, bucurându-te în același timp de compania altora în livingul tău. Cum să combini livingul cu dormitorul într-un spațiu mic? Descoperă sfaturile noastre!

Definiția unui living și dormitor minunat

O combinație excelentă de living și dormitor este una care este estetică, funcțională și bine proiectată. Un astfel de design ar trebui să aibă următoarele caracteristici:

  • Livingul ar trebui să fie suficient de spațios pentru a găzdui mobilier pentru relaxare și divertisment.

  • Dormitorul ar trebui să fie suficient de mare pentru a oferi spațiu de depozitare, dormit și îmbrăcare.

  • Lumină naturală - atât livingul, cât și dormitorul ar trebui să aibă o fereastră cu lumină naturală pentru a asigura o iluminare adecvată pe parcursul zilei.

Amenajarea unui spațiu de zi cu dormitor nu este ușoară, așa că înainte de a începe, verifică dacă spațiul tău este potrivit pentru o astfel de schimbare. Este important să faci măcar un plan de bază. Îți pot fi de ajutor răspunsurile la următoarele întrebări:

  • Cum este dispunerea casei/apartamentului?

  • Care sunt dimensiunile acestuia?

  • Punctele forte și slabe ale spațiului

  • Câte lucruri - mobilier și accesorii dorești să păstrezi și câte să achiziționezi noi

Cu cât te pregătești mai mult, cu atât mai mari sunt șansele să creezi un spațiu confortabil și frumos pe care ți-l dorești.

Cum de a reconcilia camera de zi și dormitor?

Combinarea spațiului de zi cu dormitorul - câteva sfaturi utile de design

Proiectarea unui living cu dormitor nu este o sarcină ușoară. Necesită abilități, cunoștințe și creativitate. Iată câteva sfaturi de design care te vor ajuta să creezi combinația ideală între living și dormitor.

Schema naturală de culori

Culorile naturale, calde, fac ca un spațiu mic să pară mai deschis, de aceea livingul cu dormitorul ar trebui să fie proiectat astfel încât nuanțele delicate să domine acest spațiu.

Alb, roz și verde pastel sunt culori pe care ar trebui să le folosești în living dacă dorești să pară relaxant și primitor. De asemenea, poți adăuga culori calde, cum ar fi maro și portocaliu, pentru a-i oferi un caracter confortabil. Pentru dormitor, încearcă alb, albastru sau verde. O idee bună este să alegi două nuanțe ale aceleiași culori, astfel încât spațiul să fie diversificat.

Amintește-ți să alegi cu grijă paleta de culori pentru pereți și mobilier în cameră. Coordonarea lor este foarte importantă. Culoarea pereților poate influența modul în care ne simțim în acel spațiu. De asemenea, poate influența modul în care este perceput spațiul de către alții. Dormitorul ar trebui să fie relaxant, iar livingul ar trebui să fie viu, dar primitor. Mobilierul bine ales va face ca întregul aranjament să fie mai atractiv vizual.

Cum de a reconcilia camera de zi și dormitor?

Mobilier cu funcție dublă este o necesitate

În spațiile mici, fiecare piesă de mobilier ar trebui să aibă o funcție dublă. O soluție bună ar fi, de exemplu, achiziționarea unui set pliabil pat-canapea sau investirea în mobilier modular, în care patul poate fi ascuns în perete. Ambele metode economisesc foarte mult spațiu. Totuși, dacă dorești ca fiecare piesă de mobilier să fie separată, merită să investești în alte metode care nu doar că sunt extrem de estetice, dar și funcționale.

O soluție ideală ar fi, de exemplu, un pat cu spații de depozitare (sertare suplimentare) care îți va permite să organizezi o parte din lucruri, lăsând mai mult spațiu pentru accesorii suplimentare, cum ar fi lămpi de podea, ghivece mari sau coșuri pentru perne și pături.

Ne străduim să așezăm mobilierul astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu, fiind foarte important să te poți deplasa cu ușurință prin cameră.

Cum de a reconcilia camera de zi și dormitor?

Divizarea creativă a spațiului

Interesul pentru utilizarea diferitelor tipuri de paravane, separatoare sau pereți despărțitori este în continuă creștere. Oamenii găsesc noi modalități de organizare a caselor lor, iar separatoarele de camere pot fi o modalitate excelentă de a împărți creativ spațiul de locuit.

Separarea livingului de dormitor într-o singură cameră este o modalitate excelentă de a crea un spațiu intim. Cum să împarți creativ un astfel de loc?

  • Separarea cu un perete despărțitor jos

  • Separarea cu un perete din sticlă

  • Separarea camerei cu o perdea

  • Separarea cu ajutorul unei biblioteci

  • Separarea cu uși glisante

  • Separarea camerei cu panouri decorative

  • Separarea camerei cu un paravan interesant.

Majoritatea acestor metode creative nu ocupă mult spațiu, sunt accesibile ca preț și cresc semnificativ intimitatea, oferind în același timp un control mai mare asupra luminii. Împărțirea camerei cu ajutorul separatoarelor interesante este o modalitate excelentă de a obține un efect „wow”.

Pereții au o mare importanță

Dacă nu dorești să folosești separatoarele menționate anterior, poți crea cu ușurință o separare naturală în spațiu. Decorațiunile de perete sunt perfecte pentru acest lucru. Comparativ cu separatoarele, această metodă economisește mult mai mult spațiu, care poate fi utilizat pentru alte accesorii.

Cum de a reconcilia camera de zi și dormitor?

Cea mai simplă metodă este, de exemplu, utilizarea unui tapet cu un model de design pe o parte a camerei - de exemplu, accentuând peretele din spatele televizorului sau lipind tapetul în spatele patului. O altă opțiune pentru delimitarea dormitorului este crearea unei galerii de perete deasupra canapelei din partea camerei de zi. Sunt potrivite picturi pe pânză, grafică pe sticlă, sau fotografii de familie - totul va depinde de aranjamentul și stilul întregului spațiu.

O metodă interesantă, care este foarte atractivă vizual, sunt panourile perforate. Acestea permit organizarea interesantă a unui perete gol, creând spații suplimentare pentru obiectele personale, plante și lumânări.

Țesături aerisite și ușoare

Țesăturile transparente permit trecerea unei cantități mari de aer și lumină, de aceea sunt un adaos ideal pentru ferestre. Cuverturile de pat realizate din țesături mai ușoare, precum lâna, mătasea sau cașmirul, ajută la menținerea unui aspect simplu și stilat. Nu exagera cu prea multe perne și pături pe canapea. Amintește-ți că în cameră există și un pat care include deja toate aceste accesorii - prea mult strică!

Cum să amenajezi un living cu dormitor fără să te pierzi!

Proiectarea unui dormitor cu zonă de zi va fi o provocare majoră. Vom investi mult timp și energie, dar în final, când vom vedea lucrarea finală, aceasta va deveni cea mai mare bucurie. Cu puțină planificare și luând în considerare câteva dintre sfaturile noastre pentru combinarea livingului cu dormitorul, amenajarea ta va fi un succes!

Citeşte deasemenea: