Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Designul gri al camerei de zi este o alegere populară pentru mulți proprietari. Este o culoare foarte neutră, datorită căreia o face perfectă pentru orice aranjament. Griul este cea mai bună nuanță, dacă doriți ca, casa dvs. să arate modernă și elegantă.

Culoarea gri - o tendință de interior modern

Griul este o tendință în designul interior modern. Este o culoare universală care poate fi folosită în orice cameră din casă și compusă cu aproape orice altă culoare. Poate fi rafinat și elegant, sau modern și tradițional. Are atât de multe nuanțe, încât alegerea celei potrivite poate deveni o provocare. De la pasteluri delicate, care sunt cel mai des folosite în spațiile amenajate în stil scandinav, până la grafitul potrivit pentru interioare în stil modern, finisate în antracitul închis pentru amenajările la mansardă.

Camera de zi gri - alegerea nuanței potrivite de gri

Dacă sunteți în cautarea unei palete cu adevarat atemporale, care să vă ajute să vă decorați camera de zi, nuanțele de gri vor fi perfecte. Există puține culori atât de durabile și versatile. Indiferent de cum arată spațiul dvs. - ce dimensiune are, câtă lumină ajunge și ce materiale și texturi domină - puteți avea siguranța, că toate aceste lucruri vor fi accentuate perfect de o nuanță de gri selectată corespunzător.

Amenajăm un living gri

Există patru tipuri principale de gri - rece, cald, închis și deschis. Fiecare dintre ele poate fi de diferite nuanțe și poate fi folosit în scopuri diferite. De exemplu, pereții reci sunt perfecti pentru camerele în care doriți să creați o atmosferă elegantă. Griurile calde sunt cele mai bune pentru camerele, care sunt menite să fie primitoare. Griurile închise funcționează bine în camerele cu tavane joase sau când doriți ca camera să se simtă mai spațioasă, în timp ce pereții gri deschis funcționează cel mai bine în camerele mici, creând o impresie deschisă.

Pentru a găsi cea mai bună nuanță de gri pentru camera dvs., luați în considerare direcția în care este îndreptată camera de zi. Camerele orientate spre sud vor fi întotdeauna pline de lumină, astfel încât toate nuanțele de gri se vor potrivi cu astfel de interioare. Griul deschis vă ajuta la mărirea impresiei de lumină, ceea ce o va face perfectă pentru livingurile mai mici, în timp ce dacă camera de zi este mare, culoarea gri mai rece va fi folosită pentru a echilibra intensitatea luminii. Griurile profund saturate și cele cu o notă puțin mai caldă vor funcționa bine în camerele orientate spre nord. Cu toate acestea, pentru saloanele cu orietarea vestică unde lumina este schimbătoare, merită să alegeți o nuanță care să se armonizeze lumina ce predomină în timpul zilei, în zona care folosim cel mai des acest spațiu. Dacă dorim să obținem un plan armonios de culori în casa noastră, nu trebuie să uităm de faptul că, pereții gri din livingul nostru o se armonizeze cu culorile camerelor vecine.

Decorațiuni pentru un living gri - ce să alegi și cum să le combinați?

Decorarea unui living gri poate fi o provocare. Este important să alegeți culorile și decorațiunile potrivite pentru a crea un aspect atractiv. Cu toate acestea, nu exagerați cu utilizarea multor modele și texturi în spațiu, deoarece va distrage atenția de la scopul principal - crearea unei atmosfere primitoare și a caracterului unic al camerei noastre.

 
Amenajăm un living gri
 
Amenajăm un living gri
 

Ce culoare se potrivește cu gri?

Griul universal se va îmbina bine cu orice culoare. Cu toate acestea, există culori care în combinație cu acestea devin mai atractive și oferă spațiului mai mult stil:

  • Camera de zi alb-gri - culorile alb-gri pot fi calmante, relaxante și perfecte pentru o estetică mai rafinată. Un living modern alb-gri va funcționa bine cu alte culori precum maro sau negru - va ajuta să iasă în evidență, fără a copleși designul.
  • Camera de zi gri-turcoaz - perdele, fotolii confortabile, ceas de designer în varianta turcoaz este o propunere pentru persoanele care nu le este frică de accesoriile originale;
  • camera de zi gri cu accesorii de culoarea verde închis - o cameră la modă cu accesorii verzi este un succes al ultimelor luni. Tapete, scaune, pături, perne, picturi pe sticlăîn rame aurii. Astfel de accesorii, plus o culoare gri rece pe pereți, sunt o rețetă pentru o cameră de zi neconvențională și stilată;
  • camera de zi gri și nuanțele mai închise de bleumarin - Pardoseala și mobilierul gri, iluminarea modernă în nuanța bleumarin, plus perdelele și pernele în aceeași culoare - acesta este ceva potrivit pentru iubitorii de design elegant;
  • camera de zi gri cu elemente de culoare galbenă - O canapea gri închis cu perne decorative galbene și o pătură moale, perdele lungi, un fotoliu galben pe un suport negru metalic, va deveni principala atracție a livingului. În final, este imposibil să vă plângeți de lipsa de culoare într-un living gri cu accente galbene!
 
Amenajăm un living gri
 
Amenajăm un living gri
 
  • camera de zi gri cu accesorii în culori pastelate - O versiune ceva mai delicată a designului interior elegant. Griul în combinație cu nuanțele deschise și delicate va crea armonie și un loc potrivit pentru odihnă acasă. Pereți roz pudrat și gri, sau poate o canapea gri și un violet pastel pe țesături? Dumneavoastră alegiți ce combinație vi se potrivește cel mai bine.

Ce mobilier pentru camera de zi gri?

Culoarea mobilierului pentru camera de zi gri va avea un impact semnificativ asupra întregii amenajări a încăperii și a stilului care o va domina. Sunt foarte populare mobilierul minimalist alb și alb-gri, care vă permite să creați un design modern și cu aspect îngrijit. Totuși, dacă dorim să creăm o camerp de zi cu caracter, merită să ne concentrăm pe accesorii mai puternice. De exemplu, mobilier din lemn închis la culoare, o masă și scaune negre sau decorațiuni mai expresive - de exemplu, fotoliile și pufurile în culori intense vor funcționa perfect. Albastrul delicat, verdele energic și roșu extravagant vor ieși în evidență pe fundalul gri.

Citeşte deasemenea:
16.05.2022

Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătăria albă este un clasic în sine. Această schemă de culori poate fi împinsă în toate direcțiile - de la aranjamente moderne la cele mai confortabile și clasice. Datorită texturilor, puteți crea o bucătărie rustică caldă și prietenoasă sau puteți alege ceva mai șic și îndrăzneț.

mai mult
07.04.2022

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Minimalismul a apărut ca o reacție la excesul de lucruri care nu oferă vieților noastre nicio valoare. Din ce în ce mai des, oamenii decid să adopte interioare minimaliste pentru a scăpa de excesul care ne provoacă o stare de spirit mai proastă. Fiecare dintre noi visează la un moment de liniște după o zi grea. Sufrageria într-un stil minimalist este creată tocmai pentru asta!

mai mult
08.11.2021

Bucătărie în stil industrial - cum să o amenajați?

A venit timpul să vă reproiectați complet bucătăria? Sau doriți dar să reîmprospătați aspectul? Poate că simplitatea și funcționalitatea bucătăriei industriale vă va place! Vă sugerăm cum să creați o atmosferă industrială, modernă în câțiva pași.

mai mult
13.10.2021

Living confortabil în stil rustic - sfaturi și inspirație

Designul interior rustic este unul dintre cele mai populare stiluri de design. Acest lucru se datorează faptului că proiectarea unui spațiu în acest stil aduce căldură și simplitate în locuință. Mulți proprietari de case își doresc o senzație confortabilă, naturală în încăpările lor, iar tonurile și texturile pământului creează această stare de spirit.

mai mult