Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătăria albă este un clasic în sine. Această schemă de culori poate fi împinsă în toate direcțiile - de la aranjamente moderne la cele mai confortabile și clasice. Datorită texturilor, puteți crea o bucătărie rustică caldă și prietenoasă sau puteți alege ceva mai șic și îndrăzneț. Sau poate rămâneți la spațiul alb minimalist? Există multe posibilități pentru schema de vis a unei bucătării albe. Astăzi vă prezentăm câteva dintre ideile noastre preferate pentru decorul alb al bucătăriei și demonstrăm că această culoare nu este deloc plictisitoare!

Bucătărie albă - inspirații

Cele trei caracteristici de bază ale albului sunt: frumos, nepretențios și versatil. Se potrivește cu orice stil. Va fi fundalul perfect pentru orice culoare, model sau material. Va fi perfect în orice cameră, indiferent de forma, dimensiunea și aspectul acesteia.

Mobila albă de bucătărie

Mobilier alb de bucătărie este o tendință în lumea designului. Nu numai arată curat și modern, dar fac ca bucătăria să pară mai mare. Mobilierul alb va fi o bază neutră excelentă pentru ideile noastre de amenajare, pe care vom prezenta toate accesoriile noastre de bucătărie.

Visul unei bucătării în stil modern va fi împlinit de bucătăria albă lucioasă. Acest design extrem de practic și universal de ani de zile nu iese din modă. Mobilierul de bucătărie cu fronturi albe, lăcuite va fi perfect pentru combinarea cu sticlă, lemn și metal.

Bucătărie albă

Pasionaților unor soluții mai tradiționale recomandăm mobila de bucătărie clasică și retro. Adesea decorate suplimentar cu ferestre de sticlă, plinte și benzi decorative.

Bucătărie albă - ce pereți?

Culoarea albă creează un aspect curat și modern care se potrivește perfect în orice casă. Dacă plănuiești mobilier de bucătărie alb, poți încerca un pic de nebunie pe pereți. Merită să alegi culori inspirate de culorile pământului. Maro, verde și bej. Dacă vrei un accent mai puternic, soluția perfectă va fi să folosețti vopsea neagră sau gri închis.

O altă idee ptentru accentuarea peretului cu elmentele încoporate albe, este decorarea acesteia cu un tapet sau un tablou. Pentru bucătărie sunt perfecte tablourile cu motiv vegetal sau cu tematica nutritivă. Când vine vorba de imagini de fundal, poți să încerci un pic de nebunie și să alegi modele cu tematică tropicală sau geometrice.

Bucătărie albă

De asemenea, în bucătăriile albe sunt foarte populare panourile de bucătărie. Vor face ca bucătăria să aibă un aspect mai estetic și mai modern. Există multe materiale diferite din care sunt realizate panourile, cum ar fi lemn, metal, sticlă sau vinil. Toate aceste materiale au propriile avantaje și dezavantaje. De exemplu, lemnul este un material bun, deoarece oferă camerei un aspect frumos și natural, în timp ce metalul îi conferă caracter industrial.

Bucătărie albă - ce fel de blat?

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a alege culoarea blatului pentru bucătăria albă. În primul rand alege culoarea blatului care să se potrivească cu stilul locuinței tale și să nu provoace conflicte de amenajare interioară (adică dacă casa ta este păstrată într-un stil minimalist, blatul de bucătărie roșu poate perturba întregul design).

Dacă vrei ca bucătăria ta să arate intensă și primitoare, cel mai bine este să alegi altceva decât alb. Atenție! Dacă pereții din spatele mobilierului alb sunt decorați cu accente mai puternice (adică panou, tapet, gresie), atunci bineînțeles că blatul alb va fi cel mai perfect în astfel de proiecte.

Cele mai populare soluții într-o bucătărie albă includ următoarele combinații:

  • mobilier de bucătărie alb cu blat din lemn
  • mobilier de bucătărie alb cu blat negru
  • bucătării cu fronturi albe și blaturi gri

Bucătărie albă

Bucătărie albă cu blat din lemn

Visezi la un design clasic de bucătărie de care te vei îndrăgosti pentru mulți ani de zile? Exact așa va fi bucătăria albă cu blat​ ​atemporal din lemn, care va oferi caracter bucătăriei făcând ca aceasta să nu mai fie atât de sterilă, oferindu-i un pic de confort și căldură.

Spre deosebire de multe alte materiale, blatul mesei din lemn poate fi conservat. Denivelările mărunte, zgârieturile sau petele mici pot fi , de ex. șlefuite și acoperite din nou cu ulei pentru mobilă. Aceasta înseamnă că blaturile de bucătărie din lemn arată ca noi pentru o perioadă lungă de timp. În plus, lemnul are proprietăți antibacteriene, ceea ce este foarte important în bucătărie!

Dacă nu doriți să investiți într-un blat din lemn, merită să încercați să cumpărați un blat laminat de culoarea lemnului natural, care va arăta la fel de frumos ca un accesoriu pentru mobilierul alb de bucătărie.

Bucătărie alb-negru - idei pentru o amenajare modernă

Bucătăriile alb-negru sunt o modalitate frumoasă de a crea un spațiu modern, stilat și elegant. Acest lucru se datorează faptului că, combinația de alb și negru este perfectă pentru orice design de bucătărie.

Bucătărie albă

Bucătărie albă blat negru - ce plăci ceramice?

Bucătăriile albe sunt la modă în zilele noastre, iar blaturile negre sunt o alegere populară. Dar ce plăci ceramice ar trebui folosite pentru finisarea bucătăriei? Există multe opțiuni diferite din care puteți alege. Dacă vrei ca bucătăria ta să arate mai modernă,cea mai bună opțiune pot fiplăcile ardezie sau plăcile de beton. Acestea vor oferi bucătăriei un finisaj elegantcare în același timp este modern și atemporal. Cu toate acestea, dacă dorești să oferi noii bucătării albe un caracter mai tradițional, cea mai bună opțiune pot fi plăcile de porțelan sau ceramică în nuanțe mai deschise.

Bucătărie albă cu blat negru - ce podea?

Există multe tipuri diferite de pardoseli care sunt perfecte în acest tip de bucătărie. Cel pe care îl vei alege ar trebui să depindă de preferințele Tale personale și de restul accfesoriilor decorative din încăpere.

Unii preferă să folosească lemn de esență tare pentru că arată mai tradițional și clasic, dar poate fi destul de scump. Vinilul este adesea folosit ca alternativă, deoarece este mai ieftin și ușor de curățatdar nu are aspectul natural al lemnului natural.

Bucătărie albă

Plâcile sunt o modalitate ușoară și rapidă de adăugare a stilului bucătăriei Tale. Placa ofera opțiunea de piatră naturală sau accesorii colorate care pot contribui minunat la amenajarea în ansamblu. Pentru o bucătărie albă și un blat negru, cel mai des sunt selectate plăcile cu culori sau modele:

  • albe
  • negre
  • sub formă de tablă de șah
  • imitație de beton
  • terazzo gri
  • imitație de marmură

Bucătărie albă și gri - cum trebuie amenajată pentru a fi interesantă?

Bucătăriile albe și gri sunt o modalitate excelentă de a oferi spațiului un aspect nou. Ele pot fi combinate cu orice alte culori, datorită cărora întregul aranjament va arăta mult mai modern.

Ce blat pentru o bucătărie albă și gri?

Există multe opțiuni de blat din care să alegeți atunci când proiectați o bucătărie alb cu gri. Există diferite materiale, culori și modele pe care le puoți folosi pentru a finaliza designul acesteia. Unii preferă să opteze pentru granit, deoarece este durabil și ușor de curățat, dar alte opțiuni precum marmura sau cuarțul sunt, de asemenea, excelente.

 
Bucătărie albă
Bucătărie albă

Ce accesorii vor oferi un pic de căldură bucătăriei alb cu gri?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a oferi un pic de căldură bucătăriei alb cu gri este găsirea a unor decorațiuni în culori naturale. Pot fi flori, plante și chiar imagini cu tematică naturală. Al doilea lucru pe care îl poți face este să adaugi mai multă căldură folosind accente colorate precum covorul, placa de tăiere din sticlă securizată sau pernele pe scaune. Pentru acest proiect vor fi perfecte decorațiunile naturale din lemn, piatră sau lut.

Bucătărie albă cu accesorii - eleganță atemporală

Indiferent de ce combinații de culori vei alege, bucătăria albă va fi perfectă în orice estetică. Va arăta extraordinar într-o versiune scandinavă, loft, clasică sau glamour. Într-o bucătărie albă, nu va exista nicio exagerare sau un efect copleșitor, deoarece această culoare se potrivește perfect cu tot ceea ce se află în împrejurul ei.

Citeşte deasemenea:
07.04.2022

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Minimalismul a apărut ca o reacție la excesul de lucruri care nu oferă vieților noastre nicio valoare. Din ce în ce mai des, oamenii decid să adopte interioare minimaliste pentru a scăpa de excesul care ne provoacă o stare de spirit mai proastă. Fiecare dintre noi visează la un moment de liniște după o zi grea. Sufrageria într-un stil minimalist este creată tocmai pentru asta!

mai mult
17.03.2022

Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Designul gri al camerei de zi este o alegere populară pentru mulți proprietari. Este o culoare foarte neutră, datorită căreia o face perfectă pentru orice aranjament. Griul este cea mai bună nuanță, dacă doriți ca, casa dvs. să arate modernă și elegantă.

mai mult
08.11.2021

Bucătărie în stil industrial - cum să o amenajați?

A venit timpul să vă reproiectați complet bucătăria? Sau doriți dar să reîmprospătați aspectul? Poate că simplitatea și funcționalitatea bucătăriei industriale vă va place! Vă sugerăm cum să creați o atmosferă industrială, modernă în câțiva pași.

mai mult
13.10.2021

Living confortabil în stil rustic - sfaturi și inspirație

Designul interior rustic este unul dintre cele mai populare stiluri de design. Acest lucru se datorează faptului că proiectarea unui spațiu în acest stil aduce căldură și simplitate în locuință. Mulți proprietari de case își doresc o senzație confortabilă, naturală în încăpările lor, iar tonurile și texturile pământului creează această stare de spirit.

mai mult