Bucătărie în stil industrial - cum să o amenajați?

Bucătărie în stil industrial - cum să o amenajați?

A venit timpul să vă reproiectați complet bucătăria? Sau doriți dar să reîmprospătați aspectul? Poate că simplitatea și funcționalitatea bucătăriei industriale vă va place! Vă sugerăm cum să creați o atmosferă industrială, modernă în câțiva pași.

Sfaturi pentru proiectarea unei bucătării funcționale în stil industrial

Stilul industrial este o tendință care nu moare niciodată! Există puține locuri precum bucătăria unde această estetică arată foarte bine. Frumusețea și versiunea modestă a acestui stil se prezintă foarte elegant și imaculat pe pereții bucătăriei.

Materialele și texturile vor juca un rol foarte important atunci când proiectați o bucătărie industrială. De regulă, interioarele industriale conțin materiale sintetice specifice și naturale. Acestea includ, de exemplu, cărămizi, piatră, metale (crom, cupru, alamă, oțel), lemn, beton, sticlă și ceramică.

Bucătărie în stil industrial

Spații deschise, pereți gri și podele din lemn

Bucătăria industrială va fi caracterizată prin încăperi mari și tavane înalte. Un astfel de caracter „aerisit” va fi baza pentru proiectarea oricărui spațiu industrial.

Culorile bucătăriei industriale se vor baza în principal pe paleta de culori gri, maro, alb sau negru - legate de nuantele materialelor folosite în proiect. O podea din lemn sau beton se va potrivi perfect în întregul aranjament.

Mobila in stil industrial

Bucătăriile în stil industrial nu au nevoie de prea multă mobilă. Dar trebuie să aibă o zonă mare de depozitare și se caracterizeze prin linii drepte - fără adaosuri decorative inutile. Ar trebui să fie simplu și brut. Merita să bazați pe mobilierul de bucatarie industrial din materiale industriale precum otelul inoxidabil. Suprafețele netede din oțel vor armoniza perfect cu texturile aspre ale cărămizilor și pietrei. Pe mobilier puneți blat din beton sau lemn pentru a adăuga rafinament elegant și practic al spațiului.

Bucătărie în stil industrial

Importanța iluminatului la bucătăriile în stil industrial

Alegerea iluminatului în stil industrial va fi un pas important atunci când vă proiectați bucătăria. Dar și foarte interesant, pentru că acest pas permite mai multă creativitate din partea dumneavoastră.

Alegând iluminatul industrial, alegeți o paletă de culori subtile și concentrați-vă pe materiale precum oțel, cupru și alamă. O opțiune populară și clasică sunt lămpile suspendate negre, care în combinație cu iluminarea în dulapuri sau spoturi, vor crea o schemă de iluminare perfectă. Lămpile lungi, suspendate de bucătărie se vor potrivi perfect în stilul industrial al bucătăriei.

De asemenea, merită să vă gândiți să cumpărați lămpi de epocă din fostele spații comerciale. Sunt ușor de găsit la licitațiile online și la piețele de vechituri. Aspectul lor va întări caracterul industrial al bucătăriei.

Bucătărie în stil industrial

Subliniați decorul brut cu accesorii moderne

Bucătăriile în stil industrial sunt destul de subtile în amenajările lor, iar în comparație cu alte stilizări arată destul de modest, dar uneori merită să le diversifici spațiul adăugând decorațiuni îndrăznețe.

Imprimeurile pe pânză cu un motiv abstract în culori deschise vor fi un adăos unic, care cu siguranță va ieși în evidență pe fundalul nuanțelor industriale mai închise ale bucătăriei .

De asemenea, merită să luați în considerare folosirea unei table mari de perete, pe care puteți crea liste și mementouri - un astfel de accesoriu la modă va adăuga interiorului un pic din creativitatea noastră personală, rupând astfel aspectul ascetic al întregului spațiu.

Bucătărie în stil industrial

În sortimentul magazinului nostru găsești și autocolante pentru frigidere. Și, deși nu este un decor folosit frecvent în softul amenajări, vă putem asigura că datorită unui astfel de adăos, de exemplu cu un motiv de lemn sau de plante, bucătăria va căpăta un aspect unic și un caracter original.

O bucătărie industrială cu un pic de amestec de accesorii vechi și noi va deveni un interior perfect pentru gătit, relaxare și întâlniri de societate.

Citeşte deasemenea:
16.05.2022

Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătăria albă este un clasic în sine. Această schemă de culori poate fi împinsă în toate direcțiile - de la aranjamente moderne la cele mai confortabile și clasice. Datorită texturilor, puteți crea o bucătărie rustică caldă și prietenoasă sau puteți alege ceva mai șic și îndrăzneț.

mai mult
07.04.2022

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Minimalismul a apărut ca o reacție la excesul de lucruri care nu oferă vieților noastre nicio valoare. Din ce în ce mai des, oamenii decid să adopte interioare minimaliste pentru a scăpa de excesul care ne provoacă o stare de spirit mai proastă. Fiecare dintre noi visează la un moment de liniște după o zi grea. Sufrageria într-un stil minimalist este creată tocmai pentru asta!

mai mult
17.03.2022

Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Designul gri al camerei de zi este o alegere populară pentru mulți proprietari. Este o culoare foarte neutră, datorită căreia o face perfectă pentru orice aranjament. Griul este cea mai bună nuanță, dacă doriți ca, casa dvs. să arate modernă și elegantă.

mai mult
13.10.2021

Living confortabil în stil rustic - sfaturi și inspirație

Designul interior rustic este unul dintre cele mai populare stiluri de design. Acest lucru se datorează faptului că proiectarea unui spațiu în acest stil aduce căldură și simplitate în locuință. Mulți proprietari de case își doresc o senzație confortabilă, naturală în încăpările lor, iar tonurile și texturile pământului creează această stare de spirit.

mai mult