Cum să amenajați o sufragerie conectată cu bucătăria?

Cum să amenajați o sufragerie conectată cu bucătăria?

În clădirile moderne, rar veți mai găsi sufragerii care să nu fie conectate cu bucătăria. Această soluție permite noi posibilități de amenajare, mai ales atunci când apartamentul are o sufragerie cu bucătărie de 25 m2. Cum să amenajați o sufragerie cu bucătărie nu numai modern, ci și confortabil?

Cum să amenajați o sufragerie mică cu bucătărie

Amenajarea unui living cu bucătărie este o provocare, mai ales atunci când un living deschis spre bucătărie necesită reconstrucție sau îndepărtarea pereților despărțitori. În timp ce în apartamentele noi sufrageria cu chicinetă este de obicei un standard, în clădirile, sufrageria și bucătăria sunt două încăperi separate. Uneori pot fi combinate, dar cel mai adesea necesită intervenții de construcție care nu vor da neapărat rezultatul scontat. Cum să vopsiți o sufragerie cu bucătărie, astfel încât să fie plăcută și confortabilă, în ciuda dimensiunilor mici?

În primul rând - evitați culorile închise, cum ar fi bleumarin, maro, gri și verde închis. Aceste culori vor copleși cu siguranță interiorul și îl vor face mai întunecat. Alegeți culori deschise și neutre, cum ar fi bej, maro deschis, culori pastelate, verde și alb. Dacă doriți o sufragerie cu bucătărie în stil loft, alegeți pentru pereți combinații de culori contrastante, de ex., gri închis cu bej, pentru a nu micșora vizual interiorul, dar păstrează totuși un stil specific de amenajare. Un living îngust cu bucătărie va deveni optic mai mare atunci când îl veți aranja în stil scandinav, cu mult mobilier alb și accesorii albe. Un interior în totalitate bej este o idee minunată pentru un living luminos cu bucătărie.

În al doilea rând - alegeți mobilier cu forme simple, din placă MDF ușoară, lăcuită, pentru a adăuga simplitate interiorului. Mobilierul din lemn, greu, decorat nu se va potrivi bine în spațiile mici. Acesta va arăta bine doar în interioare spațioase. Un living mic cu bucătărie va arăta cel mai bine într-un stil scandinav - mobilierul simplu, alb, realizat din placă MDF ușoară, cu blaturi din lemn și gresie luminoasă pe pardoseală, va lumina interiorul, adăugând optic câțiva m2.

tablouri de perete

În al treilea rând, alegeți pentru întregul design interior accesorii contrastante care să învioreze culorile neutre. Astfel de accesorii pot fi perne, lumânări, covoare, suporturi de flori cu plante verzi vii. Nu exagerați totuși cu cantitatea acestora.

Aceleași elemente pot fi folosite într-un living mic cu bucătărie, adică mai multe tablouri de perete în aceeași culoare sau un ceas de sticlă cu aceeași temă ca și panourile de bucătărie sau tocătoarele.

Cum ar trebui amenajată pardoseala unei sufragerii cu bucătărie?

Într-o bucătărie tradițională, pe pardoseală există gresie, iar în sufragerie parchet. Ce pardoseală ar trebui aleasă pentru a amenaja un living cu bucătărie de 30 m² într-un mod funcțional? Compromisul perfect între parchetul laminat și gresie este gresia cu design asemănător parchetului de lemn. Aceasta poate fi achiziționată în diferite nuanțe - de la alb crem la maro închis. La prima vedere, arată ca parchetul laminat (întreaga pardoseală este formată din gresie mică, dreptunghiulară, aranjată ca parchetul). Prețul acestor plăci va fi ceva mai mare decât prețul gresiei tradiționale, dar acestea se vor potrivi cu atmosfera unei bucătării în stil scandinav mult mai bine decât parchetul din lemn care nu este recomandat în bucătării. Dacă nu aveți încălzire prin pardoseală, pentru a vă menține picioarele calde, puteți alege un covor modern de sufragerie, de ex., un covor de vinil.

un ceas de sticla

Cum să amenajați un living cu bucătărie și spațiu de mâncat?

Dacă aveți la dispoziție un living mare cu bucătărie, o idee bună ar fi să amenajați spațiul de mâncat în zona de bucătărie - o masă mare și 6-8 scaune. Cu toate acestea, dacă dimensiunea încăperii nu permite o astfel de soluție, așezați masa lângă fereastră, astfel încât lumina zilei să cadă pe ea. Această aranjare a spațiului vă va permite să utilizați tot spațiul disponibil. În livingurile mai mari, cu chicinetă, puteți amenaja livingul cu un televizor imens și un colțar mare, lăsând doar o măsuță de cafea la dispoziția musafirilor.

Cum să separați sufrageria de bucătărie?

Puteți separa sufrageria de bucătărie doar cu un prag sau o puteți separa cu o insulă mobilă care va servi și ca un bar foarte la îndemână. Un living cu bucătărie dintr-un bloc va fi greu de separat cu un perete despărțitor suplimentar, dar puteți considera această idee, atunci când vă proiectați casa. Adesea, este suficient să folosiți paravane la modă din lemn sau bambus pentru a introduce o atmosferă asiatică în interior.

panourile de bucatarie

Cum să amenajați un living cu bucătărie într-un bloc?

Un living cu bucătărie în bloc este o provocare în ceea ce privește amenajarea. În apartamentele noi, avem adesea o bucătărie îngustă conectată cu un living mic. Foarte rar bucătăria este luminată de lumina zilei, deci este bine să vă gândiți la iluminare suplimentară atunci când alegeți mobilierul de bucătărie. În acest caz, soluțiile sunt simple - iluminare spot pe tavan și iluminare cu LED sub dulapuri. Într-un salon mic, o insulă mobilă va funcționa foarte bine ca element care separă bucătăria de living. Aceasta poate fi folosită ca măsuță sau ca un blat suplimentar pentru pregătirea meselor. O masă mai mare (și o măsuță de cafea) este o idee bună pentru zona de living. Dacă sufrageria este mică, renunțați la fotolii în favoarea unei canapele mari sau a unui colțar. Renunțați, de asemenea, la o lampă cu picior sau la abajururi mari, alegeți în schimb spoturi care să lumineze interiorul.


UN DORMITOR MIC - ARANJAMENTE ȘI INSPIRAȚII MODERNE PENTRU UN INTERIOR LA MODĂ

CE DECORAȚIUNI DE PERETE SE VOR POTRIVI ÎN BUCĂTĂRIE?

Citeşte deasemenea: