Un dormitor mic - aranjamente și inspirații moderne pentru un interior la modă

Un dormitor mic - aranjamente și inspirații moderne pentru un interior la modă

Un dormitor mic constituie o problemă destul de grea, atunci când vine vorba despre un design interior reușit și funcțional. În primul rând, trebuie să luați în considerare fiecare centimetru de spațiu disponibil și să profitați de el la maxim într-un mod funcțional. Acest lucru necesită adesea amenajarea cu mobilier făcut la comandă, dar efectul este electrizant.

Cum să amenajați un dormitor mic dintr-un bloc?

Un spațiu mic este o adevărată provocare de decor, dar îl puteți aranja astfel încât să fie modern și confortabil. Ce să evitați într-un dormitor mic? În primul rând, patul cu baldachin care ocupă mult mai mult spațiu și va copleși optic interiorul. În locul acestuia, puteți cumpăra un pat (de preferință în culori deschise) cu o tăblie joasă și puteți decora spațiul rămas, de ex., cu un fototapet autoadeziv modern.

cum sa amenajati un dormitor mic dintr un bloc

În al doilea rând, atunci când amenajați un dormitor mic, evitați culorile închise pe pereți. Culoarea măslinie închisă și bleumarin vor funcționa ca accesorii, cum ar fi figurine, cutii de bijuterii sau lumânări. În loc de acestea, alegeți pasteluri și bejuri cremoase, precum și caramel deschis la culoare care va încălzi interiorul. Evitați, de asemenea, pe pereți culoarea albă, care va face camera austeră și sterilă, iar dormitorul trebuie să fie totuși un loc de odihnă și relaxare. Alegeți mobilier și accesorii albe care vor adăuga volum și lumină interiorului.

Cum să alegeți mobilier pentru un dormitor mic?

Dacă dimensiunea camerei o permite, merită să folosiți unul dintre pereți pentru un dulap făcut la comandă. Nu oricine își poate permite un dulap în hol, de aceea în apartamentele mici cel mai mare dulap este adesea în dormitor. De ce este mai bine să alegeți un dulap la comandă? Economie de spațiu - un dulap făcut la comandă pentru întregul perete nu are nevoie de mult spațiu și vor încăpea în el haine de vară și de iarnă, așternuturi sau prosoape. Pentru mărirea optică a spațiului, pe ușile glisante ale dulapului pot fi montate oglinzi. Un dulap de sine stătător va ocupa un spațiu în jurul căruia nu se poate face nimic. Va da, de asemenea, impresia că este greu și masiv.

Cum poate fi aranjat un dormitor mic pătrat?

Interioarele pătrate au avantajul că par mai confortabile decât cele dreptunghiulare și este mai ușor să amenajați simetric interiorul. Când aranjați suprafețe pătrate, începeți cu alegerea culorilor pereților. Gândiți-vă dacă doriți o singură culoare (de exemplu, crem) sau vreți o combinație de culori (în acest sezon, una dintre cele mai la modă combinații de culori este combinarea galbenului însorit cu gri un adânc, pastel). Pot fi implementate și elemente decorative precum rafturi suspendate sau dulapuri deasupra patului, în care puteți depozita cu succes haine, cărți, prosoape și decorațiuni.

cum poate fi aranjat un dormitor mic patrat

Într-un interior pătrat, puteți utiliza cu succes mobilier modular care poate fi deplasat liber dintr-un loc în altul, lucru foarte important, mai ales atunci când introduceți și scoateți containere cu așternuturi. Merită să evitați tiparele luminoase și distincte și formele ascuțite. În schimb, puteți alege mobilier cu forme fluide și culori neutre.

Un dormitor modern într-un bloc

Alegeți tablouri pe sticlă și tablouri foto pe pânză. Au dimensiuni reduse, nu ocupă spațiu și vor adăuga un caracter unic interiorului. Tablourile pe pânză sunt ergonomice și ușor de instalat. Tablourile de sticlă sunt mai grele, dar mai rezistente la deteriorări mecanice și zgârieturi. Tablourile colorate și vesele vor aduce un accent interesant în dormitorul în culori neutre, adăugând energie proaspătă.

noptiera sau comoda

Iluminare

Planificați iluminarea. Chiar dacă ni se pare că lumina nu joacă un rol în dormitor, de fapt, iluminarea joacă un rol uriaș, mai ales într-un dormitor mic. Iluminarea centrală va fi bună atâta timp cât nu va ocupa mult spațiu. Dacă vă plac soluțiile tradiționale, alegeți un abajur rotund sau oval, mic, care să nu copleșească interiorul. O soluție modernă și adesea practicată este o lampă de noptieră sau o lampă atașată la tetieră. Spoturile delicate și calde vor conferi dormitorului o atmosferă mai confortabilă.

Noptieră sau comodă?

Ambele sunt la fel de tentante, dar în cazul unei comode, trebuie să țineți cont de costurile realizării mobilierului la comandă. Într-un dormitor pătrat, se vor potrivi foarte bine comodele mici din seria IKEA MALM cu trei sertare spațioase. În magazinul Coloray există, de asemenea, autocolante autoadezive dedicate acestei serii, ceea ce înseamnă că, atunci când vă veți plictisi de design, îl veți putea schimba ușor și rapid.

decoratiuni de perete

Paravane la modă

Dacă dormitorul nu este o încăpere separată și face parte integrantă din camera de zi, merită să separați zona de dormitor de zona de zi, ceea ce va crea un pic de intimitate și va adăuga interiorului picanterie. În astfel de interioare se folosesc cel mai des paravane moderne care nu numai că separă patul de canapea și televizor, ci constituie și un adaos original al decorului interior.

Simte-te magic în dormitorul tău!

Un dormitor mic este o problemă mare în fiecare casă, dar merită să vă concentrați pe amenajarea interioară pentru a vă simți confortabil și plăcut și, în același timp, să vă bucurați de accesorii moderne. Un dormitor modern și funcțional reprezintă, de asemenea, confortul somnului, care este extrem de important în funcționarea de zi cu zi.


DECORAȚII PE STICLĂ – DESIGN MODERN

CUM SĂ PLASAȚI TABLOURILE PE PERETE?

CE CEAS PENTRU BUCĂTĂRIE ȘI SUFRAGERIE - 5 SUGESTII VERIFICATE

Citeşte deasemenea:
16.05.2022

Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătăria albă este un clasic în sine. Această schemă de culori poate fi împinsă în toate direcțiile - de la aranjamente moderne la cele mai confortabile și clasice. Datorită texturilor, puteți crea o bucătărie rustică caldă și prietenoasă sau puteți alege ceva mai șic și îndrăzneț.

mai mult
07.04.2022

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Minimalismul a apărut ca o reacție la excesul de lucruri care nu oferă vieților noastre nicio valoare. Din ce în ce mai des, oamenii decid să adopte interioare minimaliste pentru a scăpa de excesul care ne provoacă o stare de spirit mai proastă. Fiecare dintre noi visează la un moment de liniște după o zi grea. Sufrageria într-un stil minimalist este creată tocmai pentru asta!

mai mult
17.03.2022

Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Designul gri al camerei de zi este o alegere populară pentru mulți proprietari. Este o culoare foarte neutră, datorită căreia o face perfectă pentru orice aranjament. Griul este cea mai bună nuanță, dacă doriți ca, casa dvs. să arate modernă și elegantă.

mai mult
08.11.2021

Bucătărie în stil industrial - cum să o amenajați?

A venit timpul să vă reproiectați complet bucătăria? Sau doriți dar să reîmprospătați aspectul? Poate că simplitatea și funcționalitatea bucătăriei industriale vă va place! Vă sugerăm cum să creați o atmosferă industrială, modernă în câțiva pași.

mai mult