Cum se poate amenaja o baie? Un ghid practic și inspirație

Cum se poate amenaja o baie? Un ghid practic și inspirație

Baia are un impact enorm asupra vieții noastre de zi cu zi. In plus, este unul dintre acele locuri în care, indiferent de dimensiune, poți beneficia de decoruri de interior înbunătățite la prețuri accesibile. Cu ajutorul trucurilor de design, vă puteți exprima cu ușurință stilul dvs. Pentru a vă inspira să vă proiectați spațiul într-un mod nou și mai elegant, vă vom arăta modalitățile noastre preferate de a amenaja baia.

Clasicul întotdeauna la modă

Spațiile clasice nu se demodează niciodată, așa că folosirea unei astfel de soluții în baie va fi dovedită și atemporală. Și chiar dacă designul interior în acest stil va fi destul de liniștit și simplu, atunci poate fi accentuat grozav cu accesorii decorative mai îndrăznețe care vor face interiorul să prindă viață.

Baia clasică va fi dominată de culori naturale precum maro sau bej. Dar merită să încercați soluții mai neconvenționale și să proiectați încăpere în nuanțe de albastru sau verde pastel. Unul dintre secretele stilului tradițional al băii este utilizarea tapetului expresiv, care va crea iluzia de spațiu.

Cum se poate amenaja o baie?

Pentru ca interiorul să câștige stil și eleganță, merită să vă gândiți la cumpărarea unei cade clasice cu elemente decorative. Iar dacă nu este destul spațiu, puteți fi tentat de un duș cu marmură și cabină de sticlă.

Spatiului nostru într-o variantă clasică îi vom adăuga caracter folosind accesorii decorative creative. Ne gândim la mânere de designer, oglinzi cu cadru decorativ, tablouri acrilice cu motive florale și un candelabru metalic.

Industrial modern

Încăpările industriale se caracterizează prin funcționalitate și austeritate, dar, în ciuda acestui fapt, nu există niciodată un moment plictisitor într-un astfel de interior. Într-o baie proiectată în această estetică, materialele de finisare vor juca un rol important. Din fericire, pe piața produselor decorative vom găsi o mulțime de accesorii interesante care vor atenua perfect aspectul ascetic al unui spatiu industrial.

Geometria și forma sunt de mare importanță atunci când amenajați o baie în acest stil. Într-un astfel de loc, cercurile, poligoanele sau pur și simplu liniile drepte vor crea un decor original în sine. De aceea este atât de important să acordați atenție alegerii de mobilier, chiuvetă sau duș atunci când planificați.

Cum se poate amenaja o baie?

Amenajarea al unei băi moderne se va baza pe culori precum alb, gri și bej. Negrul va juca, de asemenea, un rol important - în principal în accesorii - și materiale precum betonul, cărămida și chiar cuprul.

Populare sunt dulapurile de culoare închisă sub chiuvetă în formă de dreptunghi, imortalizate cu o chiuvetă albă rotundă. În plus, o coloană de duș industrială din sticlă cu finisaje negre va face baia să-și schimbe imediat fața.

Alte completări de bun gust vor fi, de exemplu, elemente din lemn rustic, lămpi metalice, prosoape de baie gri și oglinzi cu oțel inoxidabil.

Amenajarea unei băi mici - idei pentru un aspect original

Datorită spațiului limitat și posibilităților limitate de schimbare a aspectului unei băi mici, renovarea acesteia este adesea lăsată deoparte. Dar, de fapt, un spațiu atât de mic este o oportunitate grozavă de a experimenta cu culori și modele . Mai avem câteva sfaturi interesante pentru a vă ajuta să găsiți armonia între funcționalitate și estetică într-un mod ușor.

Cum se poate amenaja o baie?

Primul lucru la care ar trebui să ne gândim sunt pereții.O baie mică ar trebui să fie înviorată de un tapet cu model original, din material de înaltă calitate. Un motiv fantezist selectat corect va face mare impresie într-un spațiu mic și îl va face mai spațios.

Oglinzile mari și iluminatul bine planificat sunt alte elemente care vor face ca o baie mică să pară mai deschisă. Luați în considerare ca amenajarea nu poate să rămână fără lumini lângă chiuvetă și oglinzi.

Într-o încăpăre mică, rafturile suplimentare pe perete vor fi o salvare pentru depozitarea lucrurilor necesare, iar un duș cu o ușă pliabilă din sticlă permite la economisire de mai mult spațiu.

Cum se poate amenaja o baie?

Accesorii ieftine care vor schimba decorul băii

Renovarea băilor poate fi costisitoare. Dar nu întotdeauna un stil bun necesită investiții în decorațiuni scumpe. Vă sugerăm cum să împrospătați baia elegant și la un preț accesibil.

  • Modernizarea iluminatului - Înlocuirea lămpilor sau numai a becurilor va face spațiul să pară mai mare și mai frumos. Încercați să folosiți becuri fluorescente, care vor aduce în interior lumină mai caldă.

  • Elemente decorative din alama - astfel de adaosuri vor face ca interiorul să pare mai luxos. Acestea pot fi suporturi pentru prosoape și halate de baie, un dozator de săpun, un nou robinet sau o oglindă.

  • Tablouri pentru baie - Uitați de pereții goli! Grafica pe sticlă modernă și ieftină și picturi pe pânză vor aduce un aspect unic băii și vor îmbunătăți efectul vizual al spațiului.

  • Plante – adăugarea chiar și a unui ghiveci mic cu o plantă spectaculoasă va face ca baia să prindă viață. Rețineți că acestea nu trebuie să fie exemplare vii, puteți cumpăra ieftin și propuneri artificiale.

  • Autocolante pentru faianță – dacă faianță arată sumbru, încearcați să aplicați pe ea autocolante marocane sau florale. Avantajul lor este că pot fi îndepărtate cu ușurință fără a deteriora suprafața.

Cum se poate amenaja o baie?

  • Înlocuirea perdelei de duș – Aceasta este una dintre cele mai ieftine decorațiuni pentru baie. Mizați pe perdele cu modele care se vor armoniza cu restul accesoriilor.

  • Înlocuirea prosoapelor și covorașelor - reactualizarea textilelor vechi și uzate va contribui în mare măsură la schimbarea aspectului băii dvs. Cumpărați accesorii moi și pufoase care se vor potrivi cu designul interior. Covorașul tradițional de baie îl puteți înlocui cu un modern covoraș de vinil, datorită căruia puteți adăuga culoare și model de accent.

Renovare a băii are un impact uriaș asupra nivelului de confort al casei dvs. . Când vă pregătiți pentru metamorfoza ei, nu uitați să notați toate inspirațiile care vă vor atrage atenția. Datorită acestui fapt, având o imagine de ansamblu asupra designului spațiului, veți putea alege stilul și accesoriile care se vor potrivi cel mai bine esteticii casei dumneavoastră.

Citeşte deasemenea:
16.05.2022

Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătăria albă este un clasic în sine. Această schemă de culori poate fi împinsă în toate direcțiile - de la aranjamente moderne la cele mai confortabile și clasice. Datorită texturilor, puteți crea o bucătărie rustică caldă și prietenoasă sau puteți alege ceva mai șic și îndrăzneț.

mai mult
07.04.2022

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Minimalismul a apărut ca o reacție la excesul de lucruri care nu oferă vieților noastre nicio valoare. Din ce în ce mai des, oamenii decid să adopte interioare minimaliste pentru a scăpa de excesul care ne provoacă o stare de spirit mai proastă. Fiecare dintre noi visează la un moment de liniște după o zi grea. Sufrageria într-un stil minimalist este creată tocmai pentru asta!

mai mult
17.03.2022

Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Designul gri al camerei de zi este o alegere populară pentru mulți proprietari. Este o culoare foarte neutră, datorită căreia o face perfectă pentru orice aranjament. Griul este cea mai bună nuanță, dacă doriți ca, casa dvs. să arate modernă și elegantă.

mai mult
08.11.2021

Bucătărie în stil industrial - cum să o amenajați?

A venit timpul să vă reproiectați complet bucătăria? Sau doriți dar să reîmprospătați aspectul? Poate că simplitatea și funcționalitatea bucătăriei industriale vă va place! Vă sugerăm cum să creați o atmosferă industrială, modernă în câțiva pași.

mai mult