Living confortabil în stil rustic - sfaturi și inspirație

Living confortabil în stil rustic - sfaturi și inspirație

Designul interior rustic este unul dintre cele mai populare stiluri de design. Acest lucru se datorează faptului că proiectarea unui spațiu în acest stil aduce căldură și simplitate în locuință. Mulți proprietari de case își doresc o senzație confortabilă, naturală în încăpările lor, iar tonurile și texturile pământului creează această stare de spirit. De data aceasta vă spunem cum să amenajați un living în stil rustic. Va fi confortabil și primitor!

Living rustic - cum să îl aranjați?

Interioarele rustice se inspiră foarte mult din tradiția micilor conace de la țară. Cum să introduceți această atmosferă neobișnuită în living? Iată sfaturile noastre.

Culoristica livingului rustic

Multe persoane aleg culori rustice în living. Motivul este că nuanțele rustice oferă o senzație de căldură și atmosferă intimă care nu poate fi obținută cu o paletă mai modernă de culori.

Living confortabil în stil rustic

Culorile vopselelor, țesăturilor și accesoriilor se vor baza pe paleta de culori naturale. Gri, maro și verde vor domina. Cu toate acestea, culorile livingului nu se limitează întotdeauna la tonuri pământului. În unele case, puteți găsi, de asemenea, nuanțe mai închise, culori de violet și verde salvie sau roșu ruginii pentru îmbogățirea designul rustic.

Culorile neutre precum maro și alb fac, de asemenea, parte din paleta rustică, dar sunt folosite cu moderație pentru a le scoate și mai mult în evidență.

Proiectare a livingului cu cel mai bun mobilier rustic

Cumpărarea de mobilier pentru un living rustic poate fi o sarcină complexă. Merită să găsiți cel mai bun echipament care nu numai că își va îndeplini funcția de utilitate, ci și să se potrivească cu stilul proprietarului.

Acordați atenție alegerii tipului de mobilier potrivit . În primul rând, concentrați-vă asupra aceluia cu nuanțe și texturi naturale. Sfat! Evitați mobilierul cu margini ascuțite, deoarece aceasta oferă camerei un aspect modern.

Living confortabil în stil rustic

Merită să investiți în achiziționarea unui set bun de canapele și scaune în culori neutre, sau să vă decideți la cele îmbracate cu piele. În plus, o măsuță mare pentru cafea din lemn închis la culoare va arăta frumos.

Dacă în living este podea din lemn deschis la culoare, ar trebui adăugat mobilier din lemn mai închis la culoare pentru a contrasta aspectul.

Vase din lut și ceramică, materiale naturale și plante, adică accesorii rustice pentru living

Aspectul rustic în living poate fi accentuat de minune cu elemente decorative . Accesoriile din lemn natural, de exemplu lămpile din trunchiuri de copaci, lumânările mari parfumate cu o aromă de pădure sau florală și vegetație luxuriantă, se vor potrivi cel mai bine .

Adăugați mai multă textură în spațiu cu coșuri împletite și covorașe și pături din bumbac. Pentru un living rustic, alegeți modele mai îndrăznețe de perne și țesături. De asemenea, ar fi o idee bună să adăugați câteva bucăți de teracotă.

Living confortabil în stil rustic

Pentru a adăuga o nouă dimensiune livingului dvs. rustic, puneți oale de lut în colț și așezați accesorii ceramice pe rafturi. Într-un interior rustic, merită să puneți perdele fermecătoare cu motive și culori subliniate care acoperă doar o parte din suprafața ferestrei, astfel încât suficientă lumină solară să ajungă în interior.

De asemenea, merită să încercați să adăugați și alte elemente decorative, cum ar fi tablouri pe pânză cu motiv natural, și să puneți lumânări parfumate și flori proaspete pe măsuța pentru cafea.

Interior rustic în oraș

Deși stilul rustic arată cel mai natural în casele de țară sau reședințe, nimic nu împiedică această estetică unică să apară și în apartamente. Datorită amenajării în acest stil, spațiul nostru va deveni o oază și o trambulină de la agitația orașului.

Totuși, nu uitați să folosiți culori calde și elemente decorative adecvate. Acestea pot fi obiecte de artizanat precum dantelă, covoare țesute sau covoare și textile naturale precum inul sau lâna. Mai multe inspirații pentru decorare puteți găsi pe blogul nostru!!

Citeşte deasemenea:
16.05.2022

Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătăria albă este un clasic în sine. Această schemă de culori poate fi împinsă în toate direcțiile - de la aranjamente moderne la cele mai confortabile și clasice. Datorită texturilor, puteți crea o bucătărie rustică caldă și prietenoasă sau puteți alege ceva mai șic și îndrăzneț.

mai mult
07.04.2022

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Minimalismul a apărut ca o reacție la excesul de lucruri care nu oferă vieților noastre nicio valoare. Din ce în ce mai des, oamenii decid să adopte interioare minimaliste pentru a scăpa de excesul care ne provoacă o stare de spirit mai proastă. Fiecare dintre noi visează la un moment de liniște după o zi grea. Sufrageria într-un stil minimalist este creată tocmai pentru asta!

mai mult
17.03.2022

Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Designul gri al camerei de zi este o alegere populară pentru mulți proprietari. Este o culoare foarte neutră, datorită căreia o face perfectă pentru orice aranjament. Griul este cea mai bună nuanță, dacă doriți ca, casa dvs. să arate modernă și elegantă.

mai mult
08.11.2021

Bucătărie în stil industrial - cum să o amenajați?

A venit timpul să vă reproiectați complet bucătăria? Sau doriți dar să reîmprospătați aspectul? Poate că simplitatea și funcționalitatea bucătăriei industriale vă va place! Vă sugerăm cum să creați o atmosferă industrială, modernă în câțiva pași.

mai mult