O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Minimalismul a apărut ca o reacție la excesul de lucruri care nu oferă vieților noastre nicio valoare. Din ce în ce mai des, oamenii decid să adopte interioare minimaliste pentru a scăpa de excesul care ne provoacă o stare de spirit mai proastă. Fiecare dintre noi visează la un moment de liniște după o zi grea. Sufrageria într-un stil minimalist este creată tocmai pentru asta!

Stilul minimalist și culorile - ce să alegeți?

Într-o sufragerie minimalistă, domnesc culorile deschise. Cel mai adesea, ne decidem asupra nuanțelor de gri sau alb, dar dacă acestea sunt prea evidente pentru noi, putem alege dintr-o paletă mai largă de culori. Merită să alegeți bej, galben sau chiar bleumarin, dar având în vedere că nuanțele întunecate nu pot fi dominante.

Culorile pereților stau la baza amenajărilor noastre interioare, așa că trebuie să decidem ce ni se potrivește și cu ce ne vom simți bine. Nu uitați, de asemenea, că vopselele nu sunt singura soluție. Ne putem înfrumuseța pereții cu cărămizi în culori deschise, elegante, pe care putem lipi autocolante 3D interesante care ne vor ajuta să adăugăm un pic de diversitate.

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?
O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Pardoseala într-o sufragerie minimalistă

În funcție de ceea ce dorim să expunem, pardoseala poate fi un element discret sau un punct important în amenajarea noastră interioară. Merită să alegeți panouri clasice din lemn care vor adăuga farmec interiorului sau plăci în culori interesante, calde, care vor însufleți puțin camera.

O sufragerie și mobilier minimalist - cum să alegeți mobila?

Atunci când proiectați sufrageria într-un stil minimalist, asigurați-vă că alegeți mobilier geometric care nu are elemente caracteristice. Astfel de adăugiri ar putea afecta negativ ordinea și sentimentul de claritate pe care dorim să-l obținem. O idee bună va fi un mobilier simplu din lemn de înaltă calitate.

Cel mai bine este să alegeți articole care vor constitui o colecție coerentă. Datorită acestora, sufrageria amenajată într-un stil minimalist va dobândi un aspect îngrijit și va face mai ușoară alegerea altor accesorii decorative care se vor armoniza cu estetica mobilierului.

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?
O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

În stilul minimalist, este important ca elementele să formeze un tot armonios. Nu există loc pentru accesorii care să distragă atenția, așa că totul trebuie gândit cu atenție și nimic nu trebuie grăbit.

Iluminarea unei sufragerii în stil minimalist

În interioarele ascetice, iluminarea naturală va funcționa cel mai bine. Ea ne va ilumina în mod corespunzător spațiile și va influența bunăstarea, munca și odihna. Cu toate acestea, dacă nu vă puteți permite ferestre mari care ar face camera mai spațioasă, nu ați pierdut nimic - puteți căuta întotdeauna o iluminare artificială adecvată.

Lămpile pentru o sufragerie minimalistă ar trebui să aibă culori discrete și să fie lipsite de decorațiuni suplimentare. Cu toate acestea, geometria omniprezentă este binevenită! Lămpile neobișnuite de obicei nu se încadrează în multe aranjamente, dar aici acestea sunt un element ideal care va transforma caracterul camerei.

Datorită faptului că lumina naturală este cea mai bună, merită să alegeți becuri care să reflecte cel mai bine acest efect.

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Interioare și decorațiuni minimaliste

Deși minimalismului nu-i place suprasaturarea, acest lucru nu înseamnă că ornamentele trebuie să lipsească. Dimpotrivă - accesoriile elegante și mici nu pot lipsi.

Cu toate acestea, este important să se mențină armonia! Pentru a decora sufrageria, vom avea nevoie mai ales de lucruri de utilitate zilnică, cum ar fi o oglindă sau un ceas. Acest lucru nu înseamnă că nu puteți avea un tablou, un poster interesant sau alte ornamente similare. Dimpotrivă - acestea se vor potrivi bine în estetica camerei și vor încălzi un interior minimalist.

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Pe masa de cafea puteți pune lumânări care se vor potrivi la interior, pe comodă puteți pune un castron interesant, iar pe sofa perne cu diferite forme. Există într-adevăr multe posibilități! Totul depinde de preferințele și gusturile noastre.

Plantele într-o sufragerie minimalistă

Toți iubitorii de plante pot respira acum ușurați, deoarece în sufrageriile minimaliste, plantele sunt accesoriul perfect. Cu toate acestea, cel mai bine este să alegeți plante verzi tipice, deoarece alte culori pot ieși prea mult în evidență față de restul aranjamentului.

Plantele pot fi plantate în ghivece cu culori discrete, așa că vom fi siguri că se vor potrivi cu siguranță la restul accesoriilor.

Citeşte deasemenea:
16.05.2022

Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătăria albă este un clasic în sine. Această schemă de culori poate fi împinsă în toate direcțiile - de la aranjamente moderne la cele mai confortabile și clasice. Datorită texturilor, puteți crea o bucătărie rustică caldă și prietenoasă sau puteți alege ceva mai șic și îndrăzneț.

mai mult
17.03.2022

Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Designul gri al camerei de zi este o alegere populară pentru mulți proprietari. Este o culoare foarte neutră, datorită căreia o face perfectă pentru orice aranjament. Griul este cea mai bună nuanță, dacă doriți ca, casa dvs. să arate modernă și elegantă.

mai mult
09.08.2021

Cum se poate pentru doi copii să amenajăm o cameră mică? Idei și inspirații design-ului interior pentru frați

Când numărul de dormitoare este limitat, o cameră comună pentru copii devine o necesitate. Adesea, o mare provocare pentru părinți este de a crea un design care să exprime în mod egal personalitatea fiecăruia dintre frați.

mai mult
09.07.2021

Cum să aranjați modern un hol - aranjamente și idei care vă vor inspira!

Coridorul este cartea de vizită a întregii case. Aceasta este prima încăpere pe care o văd musafirii, deci este foarte important să fie proiectată nu numai funcțional, ci și reprezentativ. Coridorul ar trebui să fie o introducere elegantă pentru întreaga casă.

mai mult