Cum se monteazăpanourile de sticlă în bucătărie?

Cum se monteazăpanourile de sticlă în bucătărie?

Plăcile ceramice au fost întotdeauna o modalitate bună de a spori estetica pereților din bucătărie. În același timp, erau foarte funcționale. Astăzi rolul lor este preluat de panourile de sticlă. Rezistente la zgârieturi, șocuri termice și temperaturi ridicate, ușor de curățatsunt alternativa perfectă la pereții simpli, zugrăviți. Sticla în sine arată foarte frumos deasupra blatului de bucătărie, dar există și diferite modele sau imprimeuri care vor diversifica spațiul și mai mult și vor face parte dintr-un design excepţional, unic. În același timp, sunt ușor de instalat și disponibile pe scară largă. Reprezintă alegerea perfectă pentru o casă modernă, cu clasă!

Achiziționarea panourilor de sticlă

Răspunsul la întrebarea de unde se cumpără panouri de sticlă este ușor. Se găsesc în oferta fiecărui magazin major de bricolaj. Poți găsi acolo în principiu modelele și culorile tipice, iar panourile disponibile au adesea dimensiuni standard. Lucrurile arată puțin diferit în magazinele online. În comenzile plasate electronic poți utiliza opțiunea de personalizare a produsului. Tăierea la dimensiune și imprimeurile colorate sunt disponibile pe aproape fiecare site web, la un preț foarte accesibil. Și cât costă panourile de sticlă pentru bucătărie? De la două sute de lei până la sume de peste optsprezece lei pe metru pătrat, în funcție de locul achiziționării și de tipul de panouri. Cele mai mici prețuri sunt pentru modelele standard cu motive simple. La tipărire și tăiere la dimensiune, costul crește la aproximativ trei sute cincizeci de lei pe metru pătrat.

achizitionarea panourilor de sticla

O achiziție reușită, adică la ce să fii atent

Pentru a te bucura de panouri frumoase și durabile, merită să acorzi atenție parametrilor sticlei utilizate pentru acestea. Sticla securizată este cea mai bună pe un perete de bucătărie. Majoritatea comercianților oferă chiar acest tip de panou. Pentru a fi sigur, poți solicita un certificat corespunzător. Sunt disponibile, de asemenea, panouri cu sticlă de tip float, optiwhite și multe altele. Cea mai vizibilă diferență este culoarea sticlei. Una are o nuanță verzuie, alta va fi transparentă, iar cealaltă va fi de un alb lăptos. De asemenea, asigura-te întotdeauna ce utilizare are un anumit tip de sticlă, deoarece acestea diferă în ceea ce privește rezistența la șoc termic sau rezistența la temperaturi ridicate.

Cum se monteazăpanourile de sticlă în bucătărie?

Înainte de montare, suprafața peretelui trebuie pregătită corespunzător. Se practică lipirea directă a panourilor pe plăci ceramice, în schimb vopseaua de pe perete trebuie îndepărtată complet. În apartamentele mai vechi, în timpul renovării, peretele ar trebui să fie degresat, în timp ce în cele noi – ar trebui îndepărtat praful. De asemenea, peretele trebuie să se usuce, astfel încât, în viitor să nu apară mucegai.

Cum se aranjează panourile de sticlă? Depinde de metoda de montaj. Există trei metode principale: lipirea, folosirea de prinderi punctuale fixate la perete și fixarea cu șine. Prima metodă este cea mai simplă și, prin urmare, cea mai populară. Următoarele două sunt folosite atunci când există o anumită instalație (apă, electricitate) în spatele panourilor sau când acolo este instalată o iluminare LED suplimentară.

Cum se lipescpanourile de sticlă?

Lipirea panourilor este cea mai comună metodă de montare a panourilor. Acest lucru este atât de simplu încât oricine are puțină îndemânare o poate face pe cont propriu. În acest caz, costul montării este, de asemenea, cel mai mic. Cu toate acestea, este important să știi ce adeziv să alegi pentru panourile de sticlă. Ar trebui să fie fara solvenți, special conceput pentru oglinzi și diferite tipuri de sticlă. În plus, vor fi utili distanțieri penru gresie.

cum se lipescpanourile de sticla

La așezarea panourilor de sticlă nu uitați de rosturile tehnologice. Este o distanță mică, de câțiva milimetri, care trebuie păstrată între marginea panourilor și mobilierul suspendat deasupra sau blatul care se găsește dedesubt. Este suficient ca dulapul să coboare în timp și panourile pot fi deteriorate. Deplasarea marginii mobilierului este un proces natural legat de uzura anumitor elemente de fixare, deși aceste diferențe sunt atât de mici încât în condiții normale nu se poate observa. În cazul unui rost tehnologic deasupra blatului, acesta este acoperit cu silicon incolor, care se poate deteriora și murdări în timp.

Cum se fixează cu șuruburipanourile de sticlă?

Destul de des întâlnită este și a doua metodă posibilă de montare a panourilor de sticlă. Se folosesc aici suporturi sau șine înșurubate la perete, pe care apoi sunt montate panourile. În acest caz, apare o distanță între panouri și perete, cu o dimensiune de unu și jumătate până la șapte centimetri. Deși ocupă o parte din spațiul disponibil, permite montarea diferitelor instalații sub panouri. O idee interesantă este montarea unui sistem de iluminare cu LED-uri, care poate fi setată în diferite culori. Oferă un efect vizual frumos.

Merită să acorzi atenție dificultății de montare a prizelor. De asemenea, trebuie ținut minte că la înșurubare, panourile sunt susținute în puncte și este mai ușor să le deteriorezi, dar aceasta nu ar trebui să provoace căderea panoului deteriorat. Spargerea duce la apariția efectului de „păianjen”, dar panoul va rămâne intact până la momentul înlocuirii.


CE DECORAȚIUNI DE PERETE SE VOR POTRIVI ÎN BUCĂTĂRIE?

AVANTAJELE STICLEI ÎN LOCUL FAIANȚEI ÎN BUCĂTĂRIE, ADICĂ PANOURI DE BUCĂTĂRIE DIN STICLĂ

Citeşte deasemenea:
16.05.2022

Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătăria albă este un clasic în sine. Această schemă de culori poate fi împinsă în toate direcțiile - de la aranjamente moderne la cele mai confortabile și clasice. Datorită texturilor, puteți crea o bucătărie rustică caldă și prietenoasă sau puteți alege ceva mai șic și îndrăzneț.

mai mult
07.04.2022

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Minimalismul a apărut ca o reacție la excesul de lucruri care nu oferă vieților noastre nicio valoare. Din ce în ce mai des, oamenii decid să adopte interioare minimaliste pentru a scăpa de excesul care ne provoacă o stare de spirit mai proastă. Fiecare dintre noi visează la un moment de liniște după o zi grea. Sufrageria într-un stil minimalist este creată tocmai pentru asta!

mai mult
17.03.2022

Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Designul gri al camerei de zi este o alegere populară pentru mulți proprietari. Este o culoare foarte neutră, datorită căreia o face perfectă pentru orice aranjament. Griul este cea mai bună nuanță, dacă doriți ca, casa dvs. să arate modernă și elegantă.

mai mult
08.11.2021

Bucătărie în stil industrial - cum să o amenajați?

A venit timpul să vă reproiectați complet bucătăria? Sau doriți dar să reîmprospătați aspectul? Poate că simplitatea și funcționalitatea bucătăriei industriale vă va place! Vă sugerăm cum să creați o atmosferă industrială, modernă în câțiva pași.

mai mult