WallMuralia Blog

Avantajele sticlei în locul faianței în bucătărie, adică panouri de bucătărie din sticlă

Avantajele sticlei în locul faianței în bucătărie, adică panouri de bucătărie din sticlă

De zeci de ani am fost obișnuiți cu pereți de bucătărie acoperiți cu faianță. S-ar părea că aceasta este soluția perfectă pentru fiecare casă. Și, deși acest finisaj este agreat de toată lumea, există soluții și mai bune. Sticla în loc de faianță în bucătărie are avantajele sale incontestabile pe care vom încerca să le prezentăm pe scurt în acest articol. Aflați de ce, după înlocuirea faianței cu panouri de sticlă, nu veți mai dori să reveniți vreodată la faianța tradițională!

Panouri de sticlă – valori estetice

Se spune că gusturile nu se discută, dar în cazul panourilor de sticlă, merită luată în considerare această chestiune. Spre deosebire de faianța de bucătărie tradițională, sticla pe perete oferă mult mai multe posibilități de amenajare, deoarece o puteți proiecta cum doriți. La urma urmei, nimeni nu mai este surprins de fototapete pe sticlă în bucătărie, pe care puteți plasa o fotografie de familie preferată, o fotografie cu fructe suculente, boabe aromate de cafea sau ierburi aromate.
Și, deși modelele de mai sus sunt alese cel mai des datorită subiectului care stimulează apetitul și imaginația culinară, totuși mulți oameni aleg și peisaje pitorești sau abstracții colorate – posibilitățile în acest sens rămân nelimitate, de ceea fiecare va găsi ceva adecvat! În plus, suprafața strălucitoare a panourilor din sticlă adaugă o eleganță minimalistă și un design elegant bucătăriei dvs.

Se potrivește perfect cu iluminarea spot montată pe partea inferioară a dulapurilor și cu soluția populară sub formă de bandă cu LED, plasată, de obicei, chiar deasupra blatului de bucătărie – suprafața panourilor câștigă o strălucire suplimentară, deoarece luminile se oglindesc în ele de la distanță mică, creând reflexii interesante. Bucătăria dvs. chiar va străluci de curățenie!

Sticlă confortabilă și practică în bucătărie

Nu fără motiv, pentru producția panourilor de sticlă este utilizată sticla securizată de înaltă calitate, care asigură durabilitate la toate tipurile de deteriorări și zgârieturi. Datorită acestui fapt, acest produs este extrem de sigur și nu ar trebui să se spargă după montarea pe perete. Iar astfel de panouri sunt montate de obicei chiar deasupra blatului bucătăriei, unde pot fi murdărite și stropite ușor.
Din fericire, suprafața netedă a sticlei reține mult mai puțină murdărie decât suprafața mai rugoasă a faianței și îmbinările dificil de curățat. De aceea, folosind panourile de sticlă în bucătăria dvs., veți economisi mult timp curățând pereții, iar timpul liber puteți petrece făcând experimente culinare.
În plus, datorită acestui lucru, bucătăria dvs. va deveni mai igienică, deoarece bacteriile nu vor avea unde să se acumuleze în spații greu accesibile, aproape imposibil de dezinfectat complet, așa cum se întâmplă în cazul faianței și chiturilor. Rețineți, de asemenea, că rosturile deschise la culoare se îngălbenesc după ani de utilizare, ceea ce strică aspectul plăcut al colțului culinar – cu panourile de sticlă cu siguranță nu veți avea asemenea surprize. Ca să nu mai vorbim despre păstrarea curățeniei – într-o bucătărie cu sticlă, obținerea și păstrarea curățeniei este cu mult mai ușoară decât în cazul altor materiale de finisare. Este îndeajuns un singur agent de curățare și un prosop sau o lavetă umedă și totul va străluci într-o clipă! Aceasta duce la o economie nu numai de bani (pentru substanțe chimice), ci și, poate mai presus de toate, de timp.

Sticla în bucătărie – estetică modernă și utilitate ridicată

Sticla în bucătărie câștigă din ce în ce mai mulți adepți și devine din ce în ce mai populară. Această formă modernă de finisare a bucătăriei este utilizată atât în bucătăriile moderne, cât și în cele tradiționale, deoarece se potrivește oriunde. Încercați-o și în apartamentul dvs. și vă veți convinge că pregătirea zilnică a meselor și agitația în bucătărie vor deveni mult mai plăcute!
Vă invităm!

S-ar putea să vă intereseze:

Citeşte deasemenea: