Cum să aranjați modern un hol - aranjamente și idei care vă vor inspira!

Cum să aranjați modern un hol - aranjamente și idei care vă vor inspira!

Coridorul este cartea de vizită a întregii case. Aceasta este prima încăpere pe care o văd musafirii, deci este foarte important să fie proiectată nu numai funcțional, ci și reprezentativ. Coridorul ar trebui să fie o introducere elegantă pentru întreaga casă. Vă vom sfătui cum să aranjați holul astfel încât să se potrivească perfect cu decorul casei.

Idei pentru un coridor modern

Un răspuns definitiv la întrebarea cum să amenajați un hol elegant nu există! Amenajarea coridorului depinde de mai mulți factori, adică mărimea, forma și, mai presus de toate, gustul și stilul membrilor familiei. Când proiectați holul, trebuie să rețineți că nu este doar un loc pentru paltoane și încălțăminte. Holul este spațiul perfect pentru implementarea unor idei și inspirații unice, care nu se potrivesc întotdeauna cu alte încăperi din casă.

Mobilier elegant și plasarea punctelor de iluminat în hol

Ce culori de perete vor funcționa cel mai bine în hol?

Dacă vă întrebați despre cum să vopsiți holul, uitați-vă mai întâi la celelalte culori ale pereților din casa dvs. Coridorul ar trebui păstrat într-o estetică similară!

Coridoarele mici din blocuri sunt adesea prea întunecate, astfel încât pereții ar trebui să vopsiți în nuanțe deschise, pastelate. Bej, crem și alb sunt culorile care vor mări optic fiecare coridor îngust. Iar în plus, un coridor deschis la culoare va fi o bază fantastică pentru un decor în stil industrial, glamour sau clasic.

Cum să aranjați modern un hol

Dacă aveți în casă un coridor mare, o idee grozavă ar fi să folosiți mai multe culori într-un singur ton. Deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la iluminarea adecvată, puteți experimenta cu mai multe culori. Paleta de culori turcoaz, albastru și maro va arăta cu siguranță frumos. În acest mod, va fi cu siguranță posibilă diversificarea oricărui aranjament, iar un hol într-o culoare închisă poate arăta foarte modern.

Mobilier elegant și plasarea punctelor de iluminat în hol

Mobilierul din hol trebuie să îndeplinească funcții estetice și practice. Dacă le combinăm corect, desfășurarea activităților de zi cu zi va fi mult mai ușoară.

O idee bună va fi un dulap făcut la comandă pentru hol (de ex. dulapurile Komandor). Aici puteți ascunde cu ușurință îmbrăcămintea exterioară de sezon și multe alte articole utile, precum un aspirator sau un mop.

Cum să aranjați modern un hol

În hol, merită plasat un dulap cu un loc de șezut cu funcție de depozitare și o comodă, datorită căreia veți avea acces ușor la chei, lesă sau portofel. O oglindă modernă aproape de ușa de la intrare este, de asemenea, un accesoriu necesar pe hol.

Iluminatul coridorului nu este un subiect ușor. Într-un coridor mic, merită să vă concentrați asupra distribuției uniforme a iluminatului, astfel încât lumina să ajungă în fiecare colț și să mărească vizual spațiul. Pe de altă parte, într-un hol mare vor arăta foarte bine lămpile suspendate și aplicele moderne de perete.

Pardoseala din hol - plăci ceramice, panouri și covoare

Pardoseala ideală din hol este una durabilă, rezistentă la abraziune, umiditate și murdărie. În primul rând, trebuie să fie ușor de curățat. Gresia de hol fabricată din materiale de înaltă calitate va fi o alegere bună, dar nu tuturor le place să simtă răcoare sub picioare.

Parchetul laminat este, de asemenea, foarte popular pentru calitățile lui funcționale și vizuale. Rețineți totuși că merită să investiți în materiale cu parametri buni. Coridorul nu trebuie să conțină parchet laminat cu un strat exterior ușor de uzat.

Idei pentru un coridor modern

Covoarele cu fir lung pot fi problematice în acest loc, dar merită să vă gândiți la covoarele din vinil, care, datorită faptului că sunt fabricate din poliester, vor fi foarte rezistente și ușor de curățat.

Decorațiuni creative pentru pereții din hol

Piața produselor decorative vă permite să cumpărați o mulțime de decorațiuni frumoase pentru amenajarea coridorului. Foarte bine vor funcționa oglinzile moderne sau în rame din lemn, tablourile creative și fotografiile de familie în rame originale. O alegere excelentă pentru decorarea pereților din coridor vor fi, de asemenea, tapetele foto cu modele unice sau afișele vintage. O idee bună sunt și accentele naturale, precum coșurile de răchită, umerașe sau cârlige din lemn și punguțele parfumate cu lavandă.

Tapet de bună calitate, cu modele originale, pentru hol

La selectarea tapetului sau a autocolantelor pentru hol, merită să acordați atenție calității materialului din care este realizat. Materialul durabil, ușor de curățat - ca în cazul tapetelor de vinil cu bază nețesută - va fi perfect pentru un coridor susceptibil la murdărie.

Cum să aranjați modern un hol

Bogăția modelelor de pe tapetele pentru hol îi va permite fiecărui client să găsească un model care va arăta grozav într-un interior modern. Într-un coridor îngust, tapetele cu dungi verticale sau cu imitație de lemn (lambriuri) vor fi perfecte, deoarece măresc optic spațiul, iar într-un hol mare, foarte bine va arăta un tapet cu un peisaj.

Un decor al holului care va uimi musafirii

Rețineți, prima impresie este cea mai importantă! Proiectul amenajării holului nu trebuie să fie simplu, nici plictisitor. Amenajarea holului ar trebui să reflecte stilul și gustul nostru. Este important ca totul să aibă un aspect estetic și primitor. Vă propunem să vizualizați diverse site-uri web care oferă metode creative pentru amenajarea acestei încăperi în orice stil doriți.


CUM SĂ AMENAJAȚI CAMERA UNUI COPIL?

CUM SĂ ARANJEZI UN DORMITOR ÎN STIL SCANDINAV? VERIFICĂ ȘI INSPIRĂ-TE CU IDEI NOI

CUM SĂ AMENAJAȚI O SUFRAGERIE CONECTATĂ CU BUCĂTĂRIA? 

Citeşte deasemenea:
16.05.2022

Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătăria albă este un clasic în sine. Această schemă de culori poate fi împinsă în toate direcțiile - de la aranjamente moderne la cele mai confortabile și clasice. Datorită texturilor, puteți crea o bucătărie rustică caldă și prietenoasă sau puteți alege ceva mai șic și îndrăzneț.

mai mult
07.04.2022

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Minimalismul a apărut ca o reacție la excesul de lucruri care nu oferă vieților noastre nicio valoare. Din ce în ce mai des, oamenii decid să adopte interioare minimaliste pentru a scăpa de excesul care ne provoacă o stare de spirit mai proastă. Fiecare dintre noi visează la un moment de liniște după o zi grea. Sufrageria într-un stil minimalist este creată tocmai pentru asta!

mai mult
17.03.2022

Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Designul gri al camerei de zi este o alegere populară pentru mulți proprietari. Este o culoare foarte neutră, datorită căreia o face perfectă pentru orice aranjament. Griul este cea mai bună nuanță, dacă doriți ca, casa dvs. să arate modernă și elegantă.

mai mult
08.11.2021

Bucătărie în stil industrial - cum să o amenajați?

A venit timpul să vă reproiectați complet bucătăria? Sau doriți dar să reîmprospătați aspectul? Poate că simplitatea și funcționalitatea bucătăriei industriale vă va place! Vă sugerăm cum să creați o atmosferă industrială, modernă în câțiva pași.

mai mult