Cum să aranjați modern un hol - aranjamente și idei care vă vor inspira!

Cum să aranjați modern un hol - aranjamente și idei care vă vor inspira!

Coridorul este cartea de vizită a întregii case. Aceasta este prima încăpere pe care o văd musafirii, deci este foarte important să fie proiectată nu numai funcțional, ci și reprezentativ. Coridorul ar trebui să fie o introducere elegantă pentru întreaga casă. Vă vom sfătui cum să aranjați holul astfel încât să se potrivească perfect cu decorul casei.

Idei pentru un coridor modern

Un răspuns definitiv la întrebarea cum să amenajați un hol elegant nu există! Amenajarea coridorului depinde de mai mulți factori, adică mărimea, forma și, mai presus de toate, gustul și stilul membrilor familiei. Când proiectați holul, trebuie să rețineți că nu este doar un loc pentru paltoane și încălțăminte. Holul este spațiul perfect pentru implementarea unor idei și inspirații unice, care nu se potrivesc întotdeauna cu alte încăperi din casă.

Mobilier elegant și plasarea punctelor de iluminat în hol

Ce culori de perete vor funcționa cel mai bine în hol?

Dacă vă întrebați despre cum să vopsiți holul, uitați-vă mai întâi la celelalte culori ale pereților din casa dvs. Coridorul ar trebui păstrat într-o estetică similară!

Coridoarele mici din blocuri sunt adesea prea întunecate, astfel încât pereții ar trebui să vopsiți în nuanțe deschise, pastelate. Bej, crem și alb sunt culorile care vor mări optic fiecare coridor îngust. Iar în plus, un coridor deschis la culoare va fi o bază fantastică pentru un decor în stil industrial, glamour sau clasic.

Cum să aranjați modern un hol

Dacă aveți în casă un coridor mare, o idee grozavă ar fi să folosiți mai multe culori într-un singur ton. Deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la iluminarea adecvată, puteți experimenta cu mai multe culori. Paleta de culori turcoaz, albastru și maro va arăta cu siguranță frumos. În acest mod, va fi cu siguranță posibilă diversificarea oricărui aranjament, iar un hol într-o culoare închisă poate arăta foarte modern.

Mobilier elegant și plasarea punctelor de iluminat în hol

Mobilierul din hol trebuie să îndeplinească funcții estetice și practice. Dacă le combinăm corect, desfășurarea activităților de zi cu zi va fi mult mai ușoară.

O idee bună va fi un dulap făcut la comandă pentru hol (de ex. dulapurile Komandor). Aici puteți ascunde cu ușurință îmbrăcămintea exterioară de sezon și multe alte articole utile, precum un aspirator sau un mop.

Cum să aranjați modern un hol

În hol, merită plasat un dulap cu un loc de șezut cu funcție de depozitare și o comodă, datorită căreia veți avea acces ușor la chei, lesă sau portofel. O oglindă modernă aproape de ușa de la intrare este, de asemenea, un accesoriu necesar pe hol.

Iluminatul coridorului nu este un subiect ușor. Într-un coridor mic, merită să vă concentrați asupra distribuției uniforme a iluminatului, astfel încât lumina să ajungă în fiecare colț și să mărească vizual spațiul. Pe de altă parte, într-un hol mare vor arăta foarte bine lămpile suspendate și aplicele moderne de perete.

Pardoseala din hol - plăci ceramice, panouri și covoare

Pardoseala ideală din hol este una durabilă, rezistentă la abraziune, umiditate și murdărie. În primul rând, trebuie să fie ușor de curățat. Gresia de hol fabricată din materiale de înaltă calitate va fi o alegere bună, dar nu tuturor le place să simtă răcoare sub picioare.

Parchetul laminat este, de asemenea, foarte popular pentru calitățile lui funcționale și vizuale. Rețineți totuși că merită să investiți în materiale cu parametri buni. Coridorul nu trebuie să conțină parchet laminat cu un strat exterior ușor de uzat.

Idei pentru un coridor modern

Covoarele cu fir lung pot fi problematice în acest loc, dar merită să vă gândiți la covoarele din vinil, care, datorită faptului că sunt fabricate din poliester, vor fi foarte rezistente și ușor de curățat.

Decorațiuni creative pentru pereții din hol

Piața produselor decorative vă permite să cumpărați o mulțime de decorațiuni frumoase pentru amenajarea coridorului. Foarte bine vor funcționa oglinzile moderne sau în rame din lemn, tablourile creative și fotografiile de familie în rame originale. O alegere excelentă pentru decorarea pereților din coridor vor fi, de asemenea, tapetele foto cu modele unice sau afișele vintage. O idee bună sunt și accentele naturale, precum coșurile de răchită, umerașe sau cârlige din lemn și punguțele parfumate cu lavandă.

Tapet de bună calitate, cu modele originale, pentru hol

La selectarea tapetului sau a autocolantelor pentru hol, merită să acordați atenție calității materialului din care este realizat. Materialul durabil, ușor de curățat - ca în cazul tapetelor de vinil cu bază nețesută - va fi perfect pentru un coridor susceptibil la murdărie.

Cum să aranjați modern un hol

Bogăția modelelor de pe tapetele pentru hol îi va permite fiecărui client să găsească un model care va arăta grozav într-un interior modern. Într-un coridor îngust, tapetele cu dungi verticale sau cu imitație de lemn (lambriuri) vor fi perfecte, deoarece măresc optic spațiul, iar într-un hol mare, foarte bine va arăta un tapet cu un peisaj.

Un decor al holului care va uimi musafirii

Rețineți, prima impresie este cea mai importantă! Proiectul amenajării holului nu trebuie să fie simplu, nici plictisitor. Amenajarea holului ar trebui să reflecte stilul și gustul nostru. Este important ca totul să aibă un aspect estetic și primitor. Vă propunem să vizualizați diverse site-uri web care oferă metode creative pentru amenajarea acestei încăperi în orice stil doriți.


CUM SĂ AMENAJAȚI CAMERA UNUI COPIL?

CUM SĂ ARANJEZI UN DORMITOR ÎN STIL SCANDINAV? VERIFICĂ ȘI INSPIRĂ-TE CU IDEI NOI

CUM SĂ AMENAJAȚI O SUFRAGERIE CONECTATĂ CU BUCĂTĂRIA? 

Citeşte deasemenea:
09.08.2021

Cum se poate pentru doi copii să amenajăm o cameră mică? Idei și inspirații design-ului interior pentru frați

Când numărul de dormitoare este limitat, o cameră comună pentru copii devine o necesitate. Adesea, o mare provocare pentru părinți este de a crea un design care să exprime în mod egal personalitatea fiecăruia dintre frați.

mai mult
15.06.2021

Cum să amenajați camera unui copil?

Amenajarea unei camere pentru copii este o adevărată provocare pentru părinții care vor să o facă nu numai atractivă, ci și complet funcțională. Indiferent dacă camera aparține unui băiat sau unei fete, este important ca spațiul să stimuleze imaginația și să permită atât unui preșcolar, cât și unui copil de vârstă școlară să se dezvolte.

mai mult
18.05.2021

Cum să aranjezi un dormitor în stil scandinav? Verifică și inspiră-te cu idei noi

Spațiul clasic inspirat de Scandinavia pune accent mai mare asupra funcționalității, decât esteticii. Pentru multe persoane, interioarele concepute minimal în stilul scandinav par să fie puțin confortabile și austere, dar accesoriile unice și bine gândite folosite cu acest stil fac spațiul fermecător și unic.

mai mult
15.04.2021

Decorați-vă interiorul cu autocolante - cele mai populare modele

Autocolantele de perete sunt nu numai un decor original pentru camera unui copil. Astăzi, autocolantele pot oferi mobilierului dvs. o nouă viață. Ce autocolante să alegeți? Ce tipare sunt la modă în acest sezon? Care autocolante se potrivesc în dormitor și care pentru camera copiilor?

mai mult