Cum să aranjezi un dormitor în stil scandinav? Verifică și inspiră-te cu idei noi

Cum să aranjezi un dormitor în stil scandinav? Verifică și inspiră-te cu idei noi

Spațiul clasic inspirat de Scandinavia pune accent mai mare asupra funcționalității, decât esteticii. Pentru multe persoane, interioarele concepute minimal în stilul scandinav par să fie puțin confortabile și austere, dar accesoriile unice și bine gândite folosite cu acest stil fac spațiul fermecător și unic. Îți vom arăta cum să amenajezi un dormitor similar cu casele scandinave.

Stilul scandinav în decorul interior: funcționalitate și simplitate

Designul scandinav a influențat totul, de la arhitectură și decor interior la designul produselor. Stilul a apărut la începutul secolului al XX-lea în țările nordice, adică în Suedia, Norvegia și Danemarca.

Iubit mai ales pentru minimalism și practicitate, stilul scandinav oferă soluții bine-gândite pentru o viață simplă. Acest stil a încetat de mult să fie caracteristic numai gospodăriilor scandinave și a devenit o parte integrantă a locuințelor din întreaga lume.

decoratiuni deperete scandinave

Cel mai important lucru atunci când creezi interioare similare cu spațiile scandinave este să creezi o atmosferă calmă. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că încăperile proiectate în acest mod au și elemente care reflectă personalitatea noastră - atunci merită să încercăm să îmbogățim camera cu elemente decorative interesante.

Trăsături distinctive ale stilului scandinav în interioare

Interioarele inspirate de stilul scandinav sunt încăperi luminoase create după modelul peisajelor din nordul Europei. Locuri aerisite, pline de lumină, care se caracterizează prin armonie și prospețime. Un aspect foarte important în amenajarea camerelor în stil nordic este accentul pus pe naturalețe și soluțiile concepute în armonie cu mediul înconjurător.

spalna v skandinavskom style

Prin de altceva se caracterizată stilul scandinav:

  • estetică ascetică
  • design funcțional
  • culori deschise, neutre
  • țesături naturale
  • mobilă și accesorii din lemn
  • elemente decorative expresive cu accente de oțel, alamă sau cupru
  • spații aerisite bine iluminate
  • plante - vegetație luxuriantă

Dormitor modern în stil scandinav - cum să-l aranjezi?

Stilul scandinav din dormitor se caracterizează printr-un design unic, culori deschise și accesorii naturale. Utilizarea unui coș din răchită, a unei lămpi din metal cu detalii ușor industriale și a unei pături de lână vor adăuga farmec. Mobilierul din lemn aflat în dormitor, proiectat într-un stil minimalist, va fi locul perfect pentru expunerea accesoriilor din cupru și sticlă sau a ramelor din lemn cu fotografii de familie.

Culorile dormitorului în stil scandinav

Nuanțele subtile stau la baza decorării unui dormitor în stil scandinav. Datorită acestora, vom crea o atmosferă romantică și intimă în încăpere. Stilul scandinav înseamnă în primul rând culori deschise și ornamentație originală. Tonurile delicate reflectă minunat razele soarelui care intră prin fereastră și care măresc și luminează optic dormitoarele.

imagini cu un model scandinav

Culorile Scandinaviei sunt în principal nuanțe stinse de alb, gri, albastru și verde. Acest lucru nu înseamnă totuși că în stilul scandinav lipsesc accentele mai puternice. Dimpotrivă! Accesoriile din cupru sau metal în tonuri mai întunecate vor crea în dormitor contraste îndrăznețe și originale.

Ești încântat de gama de culori a stilului scandinav? Dorești să-l utilizezi pentru a decora un dormitor cu caracter nordic? Te invităm să vizualizezi produsele care sunt inspirate de culori direct din regiunile scandinave.

Mobilă de dormitor în stil scandinav

Mobila la modă și modernă în stil scandinav pentru decorarea dormitorului se caracterizează prin simplitate și funcționalitate. La crearea conceptului de mobilier nordic de dormitor, designerii se concentrează în principal pe rafturi modulare, finisaje estetice și posibilitatea de a ascunde inteligent compartimente de depozitare suplimentare. Abia mai târziu, în etapele ulterioare ale designului interior, utilizarea accesoriilor din materiale naturale completează ingenios suprafețele simple din lemn.

dormitor scandinav

Cele mai populare specii de copaci din care este fabricat mobilierul în stil nordic sunt fagul, frasinul și pinul. Un rol important în stilul scandinav îl are lemnul mai deschis la culoare cu granulație subtilă și decolorare minim mai întunecată.

Pe un raft din lemn al unei noptiere, într-un dormitor în stil scandinav, merită să plasezi accesorii din metal cu o nuanță mai puternică contrastantă sau una dintre plăcile noastre de sticlă cu un motiv delicat de flori sau frunze de eucalipt pentru a proteja suprafața de vărsarea cafelei de dimineață.

Materiale naturale pentru dormitorul scandinav

Într-un dormitor inspirat din stilul scandinav nu pot lipsi materialele naturale. Cel mai important dintre ele este lemnul, din care se fabrică mobilier elegant și practic și accesorii unice. Este important ca amenajarea dormitorului să includă și elemente decorative produse din răchită, alamă, oțel sau piatră.

Țesături moi, vegetație și lumină - elemente nelipsite ale designului scandinav

Stilul nordic este aerisit și ușor, motiv pentru care dintr-un dormitor proiectat în stil scandinav nu pot lipsi țesăturile moi și delicate.

dormitoare la moda in stil scandinav

Bumbacul și inul vor fi perfecte pentru perne și pături pentru a decora patul - produsele artistice de artizanat realizate din aceste materiale joacă un rol important. Un alt accesoriu important într-un dormitor scandinav este, de asemenea, un covor din lână moale, gros și cald sau un accesoriu din iută bej deschis.

Ferestrele vor fi decorate perfect cu perdele din bumbac care lasă să treacă cu ușurință curenții de aer și lumina și care joacă un rol foarte important în amenajările scandinave. Acestea pot fi materiale în culori pastelate deschise sau cu elemente scandinave, de design geometric.

Într-un dormitor în stil scandinav, un rol important îl joacă vegetația, care, datorită nuanțelor verzi minunate, împrospătează decorul sever, adesea complet alb. Dacă nu avem acces la plante, merită să investim în tablouri cu frunze sau în autocolante interesante și moderne de perete cu elemente verzi.

dormitor in stil scandinav

Decorațiuni scandinave de perete pentru dormitor

Estetica locuințelor scandinave este o tendință populară, așa că nu va fi o surpriză faptul că piața produselor decorative oferă o mulțime de decorațiuni frumoase care se potrivesc perfect într-un dormitor în stil scandinav.

Tapete deschise la culoare cu un design delicat

Utilizarea tapetului în dormitor este un mod rapid și ușor de a oferi unui spațiu o atmosferă scandinavă, originală. Deși se bazează pe soluții mai minimaliste, merită să accentuați delicat unul dintre pereți cu un fototapet cu un model interesant. Vor fi perfecte și tapetele în stil scandinav și cu modele geometrice.

dormitor scandinav

Tablouri și ceasuri interesante cu motive din natură

Decorațiunile de perete joacă un rol foarte important în amenajarea dormitoarelor scandinave. Amenajarea și materialele în culori deschise sunt fundalul perfect pentru accesorii în nuanțe contrastante. Prin urmare, merită să investești în tablouri canvas și în afișe cu motive florale sau animale. De asemenea, se vor potrivi excelent peisajele cu culori stinse și tablourile cu elemente geometrice.

decoratiuni dormitor

O completare fantastică a decorului în stil scandinav, va fi, de asemenea, agățarea în dormitor a unui ceas de sticlă cu motive de bambus sau păpădii.

Stilul scandinav într-o locuință modernă

Proiectele scandinave încântă arhitecții și designerii din întreaga lume de ani de zile. Crearea unui spațiu de locuit elegant și confortabil în același timp, datorită utilizării mobilierului și accesoriilor scandinave, a făcut din stilul nordic unul dintre cele mai populare stiluri.

În ciuda faptului că sunt păstrate în spirit minimalist, spațiile scandinave rafinate și oarecum austere arată pur și simplu frumos. Atât un dormitor mare, cât și unul mic în stil scandinav vor fi locuri pline de armonie și confort.

Crearea unui interior scandinav nu este un proces ușor, dar urmând regulile de bază de amenajare, vei crea cu siguranță o locuință funcțională, confortabilă și fermecătoare, care îți va aduce bucurie și îi va încânta pe oaspeții tăi.


CUM SĂ AMENAJAȚI O SUFRAGERIE CONECTATĂ CU BUCĂTĂRIA?

UN DORMITOR MIC - ARANJAMENTE ȘI INSPIRAȚII MODERNE PENTRU UN INTERIOR LA MODĂ

 

Citeşte deasemenea:
16.05.2022

Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătăria albă este un clasic în sine. Această schemă de culori poate fi împinsă în toate direcțiile - de la aranjamente moderne la cele mai confortabile și clasice. Datorită texturilor, puteți crea o bucătărie rustică caldă și prietenoasă sau puteți alege ceva mai șic și îndrăzneț.

mai mult
07.04.2022

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Minimalismul a apărut ca o reacție la excesul de lucruri care nu oferă vieților noastre nicio valoare. Din ce în ce mai des, oamenii decid să adopte interioare minimaliste pentru a scăpa de excesul care ne provoacă o stare de spirit mai proastă. Fiecare dintre noi visează la un moment de liniște după o zi grea. Sufrageria într-un stil minimalist este creată tocmai pentru asta!

mai mult
17.03.2022

Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Designul gri al camerei de zi este o alegere populară pentru mulți proprietari. Este o culoare foarte neutră, datorită căreia o face perfectă pentru orice aranjament. Griul este cea mai bună nuanță, dacă doriți ca, casa dvs. să arate modernă și elegantă.

mai mult
08.11.2021

Bucătărie în stil industrial - cum să o amenajați?

A venit timpul să vă reproiectați complet bucătăria? Sau doriți dar să reîmprospătați aspectul? Poate că simplitatea și funcționalitatea bucătăriei industriale vă va place! Vă sugerăm cum să creați o atmosferă industrială, modernă în câțiva pași.

mai mult