Cum se poate pentru doi copii să amenajăm o cameră mică? Idei și inspirații design-ului interior pentru frați

Cum se poate pentru doi copii să amenajăm o cameră mică? Idei și inspirații design-ului interior pentru frați

Când numărul de dormitoare este limitat, o cameră comună pentru copii devine o necesitate. Adesea, o mare provocare pentru părinți este de a crea un design care să exprime în mod egal personalitatea fiecăruia dintre frați. Înainte de renovare, ar fi o idee bună să vă inspirați pentru un spațiu de dormitor cu două paturi. Vă vom spune cum să organizați o încăpere mică, astfel încât să devină un loc funcțional pentru odihnă, studiu și joc creativ.

De unde să începeți proiectarea unei camere mici pentru doi frați?

Design-ul potrivit al unui dormitor mic poate avea caracter și stil. Când amenajați o cameră pentru copii, bazați-vă pe creativitate care vă fi foarte necesară atunci când alegeți mobilierul și accesoriile potrivite pentru un spațiu mic.

cum se poate pentru doi copii să amenajăm o cameră mică?

Există practici obișnuite, care reprezintă un excelent punct de plecare pentru amenajarea unei camere mici:

  • Spațiilor înguste le place minimalismul - într-o cameră mică, merită să limitați numărul de decorațiuni
  • Împărțirea camerei în zone adecvate - dormit, învățat, joacă
  • Alegerea mobilierul funcțional - o bibliotecă mare, cu o mulțime de rafturi, coșuri și sertare va fi perfectă
  • Alegerea iluminării potrivite - camera copiilor ar trebui să fie înzestrată cu mai multe surse de lumină adaptate zonei și folosirii acesteia
  • Alegere temei pentru cameră

Amenajare de mobilier și accesorii într-o cameră mică pentru o fată și un băiat

O cameră mică pentru o fată și un băiat nu trebuie să fie un chin, deseori poate fi locul perfect pentru a crea un aranjament interesant. Iată sfaturi dovedite pentru a crea spațiu pentru doi frați.

Fiecare copil are gusturi și temperamentul diferit, deci este mai bine să împărțiți aranjamentul camerei în trei spații separate. Două zone private / dormitor cu paturi de o persoană și o zonă comună. Un astfel de loc va garanta copiilor un somn liniștit și sănătos noaptea și locul ideal în timpul zilei pentru a petrece timpul liber.

cum se poate pentru doi copii să amenajăm o cameră mică?

Proiectarea o începem întotdeauna cu găsirea de combinații de culori care vor sta la baza alegerii accesoriilor potrivite. Într-o cameră pentru frați de diferite sexe, nuanțele de verde sau gri vor funcționa bine. De asemenea, puteți încerca să vopsiți pereții de deasupra paturilor în culoarea preferată a copiilor noștri - creând astfel o zonă privată separată pentru ei. Eventual alegeți autocolante de perete interesante (de exemplu, cu recif de corali pentru băiat și cu pisici pentru fată ) sau tablouri pe pânză cu animale, cu o hartă, sau cu sistemul solar.

Dar, ia aminte! Dacă ne hotărâm împărțirea unei camere înguste pentru doi copii, atunci trebuie să creăm și un spațiu comun în cadrul acestuia. Un astfel de loc poate fi, de exemplu, un birou dublu multifuncțional pentru a face temele sau loc de joacă.

Într-o cameră mică pentru doi frați, compartimentele separate pentru haine, accesorii și încălțăminte vor fi o soluție bună. Este, esențială o bună organizare într-un spațiu îngust .

Chibzuită și romantică - proiectarea unui spațiu mic pentru două fete

Amenajarea unui spațiu mic pentru fete merită începută cu alegerea culorii corespunzătoare a pereților. În astfel de spații domină adesea pastelurile în nuanțe de roz, mentă sau portocaliu, care măresc optic camera. O adăugare interesantă vor fi și fototapeturile de perete cu un model subtil, care vor accentua perfect peretele.

cum se poate pentru doi copii să amenajăm o cameră mică?

Cel mai important element al unui interior pentru copii este, desigur, un loc potrivit pentru somn. Într-un spațiu îngust, un pat supraetajat este cel mai funcțional, economisește mult spațiu. Vă recomandăm să folosiți patul Ikea Kura Bed și să-l decorați cu autocolante speciale cu modele florale. Dacă interiorul permite, vă puteți gândi la două paturi pe un perete pentru a separa zona de relaxare, de zona de joacă.

O cameră pentru două fete trebuie să fie dotată cu dulapuri și comode adecvate, astfel încât să poată fi păstrate toate hainele și accesoriile. Poate fi, de exemplu, un dulap mare din lemn de fag. Un echipament important va fi, de asemenea, un birou dublu, astfel încât frații să aibă suficient spațiu pentru accesoriile școlare, segregatoare și cărți.
Dacă dimensiunea camerei o permite, poate fi o idee originală, de asemenea, utilizarea unei măsuțe de toaletă cu oglindă și iluminare cu led.

Super idei pentru amenajarea unei camere mici pentru doi băieți

O cameră mică de copii pentru doi băieți trebuie păstrată în culori neutre, adică gri și albastru, și cu decorațiuni originale cum ar fii, un tablou pe o pânză cu o hartă a lumii sau un tapet cu mașini, accentuează unul dintre pereți.

Asigurați-vă că într-un dormitor mic este ușor pentru copii să găsească tot ce au nevoie. De baza este o cameră funcțională. Hainele, cărțile și jucăriile trebuie să fie în locuri desemnate, astfel încât să nu aglomereze complet camera. Mobilierul corect selectat, cu o funcție de depozitare extinsă, vă va ajuta la menținerea ordinii. Coșuri de răchită suplimentare sau cutii de plastic colorate vor garanta spațiu liber pentru joacă.

cum se poate pentru doi copii să amenajăm o cameră mică?

Un pat supraetajat va oferi, de asemenea, mai mult spațiu în camera a doi băieți, care va ocupa mult mai puțin spațiu decât câte unul singur, lăsând astfel posibilitatea instalării unui birou mare. Această soluție va asigura că băieții nu numai că vor avea suficient spațiu pentru joacă, dar vor putea, de asemenea, să învețe în liniște.

De asemenea, recomandăm diverse tipuri de gadgeturi decorative pentru camera fraților, adică ceasuri din sticlă cu imaginea super eroilor, lămpi cu LED-uri cu posibilitatea de a schimba culoarea luminii sau perne cu grafică din jocul lor preferat de pe computer.

O cameră în care copiii vor dori să-și petreacă timpul

Ceea ce ar trebui să fie în dormitorul fraților va depinde în mare măsură de vârsta și sexul copiilor. Încercați să nu vă lăsați purtați de emoție atunci când cumpărați accesorii pentru o cameră mică. Alegeți elemente de investiții care vor dura mult timp și vor crește odată cu copilul dumneavoastră. Alege accesorii decorative care să reflecte caracterul și preocuparea copiilor și veți crea cu siguranță un loc în care vor dori să-și petreacă plăcut timpul.


CUM SĂ AMENAJAȚI CAMERA UNUI COPIL?

CUM SĂ ARANJEZI UN DORMITOR ÎN STIL SCANDINAV? VERIFICĂ ȘI INSPIRĂ-TE CU IDEI NOI

CUM SĂ AMENAJAȚI O SUFRAGERIE CONECTATĂ CU BUCĂTĂRIA? 

Citeşte deasemenea:
16.05.2022

Bucătărie albă – idei care arată că culorile neutre nu se demodează niciodată

Bucătăria albă este un clasic în sine. Această schemă de culori poate fi împinsă în toate direcțiile - de la aranjamente moderne la cele mai confortabile și clasice. Datorită texturilor, puteți crea o bucătărie rustică caldă și prietenoasă sau puteți alege ceva mai șic și îndrăzneț.

mai mult
07.04.2022

O sufragerie într-un stil minimalist - cum s-o aranjați?

Minimalismul a apărut ca o reacție la excesul de lucruri care nu oferă vieților noastre nicio valoare. Din ce în ce mai des, oamenii decid să adopte interioare minimaliste pentru a scăpa de excesul care ne provoacă o stare de spirit mai proastă. Fiecare dintre noi visează la un moment de liniște după o zi grea. Sufrageria într-un stil minimalist este creată tocmai pentru asta!

mai mult
17.03.2022

Amenajăm un living gri - ce accesorii și echipamente vor însufleți interiorul?

Designul gri al camerei de zi este o alegere populară pentru mulți proprietari. Este o culoare foarte neutră, datorită căreia o face perfectă pentru orice aranjament. Griul este cea mai bună nuanță, dacă doriți ca, casa dvs. să arate modernă și elegantă.

mai mult
08.11.2021

Bucătărie în stil industrial - cum să o amenajați?

A venit timpul să vă reproiectați complet bucătăria? Sau doriți dar să reîmprospătați aspectul? Poate că simplitatea și funcționalitatea bucătăriei industriale vă va place! Vă sugerăm cum să creați o atmosferă industrială, modernă în câțiva pași.

mai mult