WallMuralia Blog

Cum să plasați tablourile pe perete?

Cum să plasați tablourile pe perete?

Amenajarea interioarelor este o adevărată artă. Fiecare încăpere are propriile reguli. Cu toate acestea, merită să aranjați camerele individuale ținând cont de un concept în general consistent pentru întregul apartament. Alegerea pardoselilor, a mobilierului, a culorilor pereților sau a decorațiunilor este o provocare mare. Prin urmare, în articolul de astăzi, am dori să indicăm câteva sfaturi utile privind plasarea tablourilor pe perete. La urma urmei, atunci când vă decideți să decorați pereții, nu este suficient să alegeți tablourile, dar trebuie să le și plasați în mod corespunzător ținând cont de amenajarea existentă a casei.

Tablouri de perete – caracteristici

Să începem deci cu caracteristicile tablourilor. De mult timp, pereții noștri sunt decorați nu numai cu tablouri tradiționale pe pânză care fac referire la epoca de aur a picturii, dar și tablouri pe sticlă și tablouri pe acril.
De ce aceste informații sunt relevante? Pentru că atunci când decorați un apartament sau un birou, merită să urmați principiul consistenței stilistice – aceasta este cea mai sigură tactică care va oferi cu siguranță un efect estetic. În acest fel, veți evita impresia inutilă de haos și elementele aleatorii și veți câștiga un concept uniform și bine gândit. Prin urmare, cel mai bine este să vă decideți asupra unui singur stil pentru tablourile dintr-o anumită cameră.

Cum să alegeți tablouri pentru apartament?

Fiecare cameră este diferită, de aceea, alegând tablouri pentru anumite interioare, trebuie urmate criterii diferite. În primul rând, merită să acordați atenție culorilor și stilului camerei. În interioarele minimaliste, sobre, se vor potrivi foarte bine abstracții strălucitoare, pe sticlă sau acril, care vor înviora casa și îi vor oferi mai multă dinamică. Pe de altă parte, în apartamentele mobilate tradițional, cel mai bine se vor potrivi tablouri pe pânză canvas, de preferință cu un peisaj maiestuos sau o natură moartă. Atunci când alegeți tablouri, merită să acordați atenție și la culoarea mobilierului sau a pereților cu care micile opere de artă se vor asorta într-un mod interesant – fie prin păstrarea climatului coloristic, fie, dimpotrivă, prin adăugarea unui accent complet diferit.

Merită, de asemenea, să acordați atenție funcționalității decorațiunilor de perete. În bucătărie sau la baie, adică în locurile unde este prezentă apa și umezeala, cel mai bine este să atârnați tablouri pe sticlă obișnuită sau sticlă acrilică care pot fi șterse cu ușurință și care sunt extrem de durabile și rezistente la murdărie. De aceea, tablourile pe pânză se vor potrivi mai bine în sufragerie sau în dormitor. Este preferabil când tema face referire la caracterul interiorului.

Tablourile cu fructe suculente, boabe aromate de cafea sau ierburi aromate sunt cele mai populare în bucătării. Astfel de foto tablouri colorate acționează asupra simțurilor, stimulând pofta de mâncare. În dormitor, merită să creați o atmosferă intimă, folosind fotografii romantice ale orașelor pe timp de noapte sau fotografii romantice alb-negru. Pe de altă parte, în sufragerie, foarte populare sunt fotografiile de familie, deoarece păstrează amintiri prețioase și evocă emoții pozitive.

Cum se agață tabloul pe perete?

Există diferite moduri de agățare a tablourilor pe perete. Puteți agăța tablourile pe un fir, puteți să le atârnați fără găuri și cuie, adică să alegeți metoda din ce în ce mai populară de agățare a tablourilor cu bandă scai. Datorită acestora, veți evita zgomotul și dezordinea inutilă care însoțesc perforarea pereților. Este o metodă practică și convenabilă care merită utilizată în casa dvs.

Compoziții de perete din tablouri

Există multe tehnici și școli pentru plasarea tablourilor pe perete. Vom încerca să le caracterizăm pe cele mai moderne pe care le puteți folosi cu succes în propriile dvs. interioare:

  • tablouri într-o singură linie – creați o galerie ordonată de tablouri care vor forma împreună o singură linie dreaptă. Le puteți aranja vertical, orizontal sau diagonal – soluția creativă vă aparține. Nu uitați totuși să țineți cont de forma camerei dvs. și de disponibilitatea spațiului pe perete. Într-o astfel de configurație, cele mai populare sunt tripticele;
  • un nor de tablouri de diferite dimensiuni – această metodă de agățare a tablourilor are un efect interesant atunci când doriți să atârnați mai multe tablouri cu același subiect pe un perete mare. În acest caz, puteți folosi fotografii de familie sau fotografii din natură și puteți plasa o comandă în diferite formate. Este important ca distanțele dintre tablouri să fie aproximativ egale și ca tablourile să fie atârnate la înălțimi diferite;
  • un tablou mare este suficientă – dacă aveți la dispoziție un perete central mare, de ex. deasupra șemineului sau deasupra patului din dormitor, merită să alegeți un tablou de dimensiuni mari. Nu mai adăugați atunci tablouri mai mici în părțile laterale, deoarece veți obține un efect de supraîncărcare.

Desigur, acestea sunt numai câteva dintre multele tehnici posibile pentru compoziții de decorațiuni moderne de perete. În același timp, merită să vă bazați pe propriul simț estetic și să plasați tablourile, astfel încât efectul final să vă placă dvs. Vă garantăm că pereții vor deveni ornamentul principal al casei dvs.


S-ar putea să vă intereseze:

Citeşte deasemenea:
23.02.2021

Un dormitor mic - aranjamente și inspirații moderne pentru un interior la modă

Un dormitor mic constituie o problemă destul de grea, atunci când vine vorba despre un design interior reușit și funcțional. În primul rând, trebuie să luați în considerare fiecare centimetru de spațiu disponibil și să profitați de el la maxim într-un mod funcțional.

mai mult
21.01.2021

Cum se monteazăpanourile de sticlă în bucătărie?

Plăcile ceramice au fost întotdeauna o modalitate bună de a spori estetica pereților din bucătărie. În același timp, erau foarte funcționale. Astăzi rolul lor este preluat de panourile de sticlă. Rezistente la zgârieturi, șocuri termice și temperaturi ridicate. 

mai mult
09.12.2020

Ce decorațiuni de perete se vor potrivi în bucătărie?

Bucătăria este locul în care petrecem mult timp în fiecare zi. De aceea ne decidem din ce în ce mai des să utilizăm decorațiuni de perete și gadget-uri de bucătărie cu motive interesante, care conferă caracter, subliniază stilul și permit o abordare originală a aranjamentului interior. Care ornamente de perete vor funcționa cel mai bine în bucătărie?

mai mult
29.11.2020

Avantajele sticlei în locul faianței în bucătărie, adică panouri de bucătărie din sticlă

De zeci de ani am fost obișnuiți cu pereți de bucătărie acoperiți cu faianță. S-ar părea că aceasta este soluția perfectă pentru fiecare casă. Și, deși acest finisaj este agreat de toată lumea, există soluții și mai bune.

mai mult